За опасност от нарушаване на Изборния кодекс (ИК) при предаването

...
За опасност от нарушаване на Изборния кодекс (ИК) при предаването
Коментари Харесай

Опасност от нарушаване на ИК при предаване на протоколите в София

За заплаха от нарушение на Изборния кодекс (ИК) при предаването на протоколите на секционните изборни комисии (СИК) оповестиха от Българска социалистическа партия - София.

От Българска социалистическа партия - София са алармирали до 23-та, 24-та и 25-та РИК, както и до ЦИК. Неявяване на представители на Политическа партия " Воля " в изборните пространства са затруднили активността на секционните изборни комисии при разкриване на изборния ден.
 Снимане на бюлетини и нерегламентирана пропаганда измежду нарушаванията на евровота Обновена
Снимане на бюлетини и нерегламентирана пропаганда измежду нарушаванията на евровота

Основни партии подадоха сигнали до РИК

" Налице е сериозна заплаха за нарушение на член 285, ал.1, връзка с член 378 от ИК ", оповестиха от Българска социалистическа партия. Изискването е протоколите с изборните резултати на РИК, да се предават от ръководител или зам.-председател, секретар и член на СИК, препоръчани от разнообразни партии и обединения. При неявяване на представители на три разнообразни политически сили е невероятно законосъобразно предаване на протоколите .

От левицата упорстват 23-та, 24-та и 25-та РИК в София, както и Централната изборна комисия да подхващат съответните ограничения за обикновено привършване на гласуването, отчитане на изборните резултати и предаването на секционните протоколи на РИК.
 26.22% е изборната интензивност в страната към 17.00 часа
26.22% е изборната интензивност в страната към 17.00 часа

Активността към същия час на предходния евровот е 27.97%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР