За опасен язовир в близост до столицата и за спешното

...
За опасен язовир в близост до столицата и за спешното
Коментари Харесай

Опасен язовир близо до София спешно се нуждае от ремонт

За рисков язовир наоколо до столицата и за незабавното му поправяне, сигнализираха от Държавния механически контрол, съобщи БТВ. Язовир Огняново е категоризиран като нередовен.

Не е ясно, какво е положението на стената му. От 16 години не й е юридически цялостен механически разбор. „ Сега язовирната стена може да се дефинира единствено по забележим симптом, само че от време на време той е неверен ", сподели Иван Сяров, Групово дело " Надзор на язовирните стени и оборудванията ". Преливникът също се нуждае от реорганизация. Един от проблемите на язовир Огняново е труднодостъпната кула, от която се управлява водата, защото пасарелката, която води към нея, е разрушена.

Язовирът прелива през 2005 година. Тогава наводнява региона на Елин Пелин. Сред най-пострадалите е най-близкото село Огняново. В момента оборудването се поддържа цялостно на половина, водата не се употребява. „ В положението, в което е, и че не се подхващат дейни дейности по подобряването му в условията с наредбата, да, той е рисков ", безапелационен е Иван Сяров, Групово дело " Надзор на язовирните стени и оборудванията ".

Огняново е издигнат от металургичния комбинат „ Кремиковци " през 93-та година Съоръжението им е в активите, само че сдружението е в неплатежоспособност. Областният на София област дава отговор единствено за равнището на водоема и подсигурява, че то се управлява непрекъснато, само че отхвърли запис пред камерата ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР