За около половин час пътят Пловдив - Карлово, край Калояново

...
За около половин час пътят Пловдив - Карлово, край Калояново
Коментари Харесай

Майка с тримесечно бебе се моли на розопроизводители, хвърлиха трупове на...

За към половин час пътят Пловдив - Карлово, край Калояново беше блокиран от протестиращи розопроизводители, образуваха се още веднъж километрични опашки. Свада избухна сред недоволните и майка с малко дете на 3 месеца, която искаше да мине към Хисар, тъй като бебето плаче. Тя обаче не бе позволена, както и друга майка, с още по малко бебе.
Фермер, който караше новоизлюпени пиленца, няколко пъти помоли да го пуснат, като сподели, че животинките в буса му умират и дори към този момент няколко има съдбовен край, само че протестиращите не склониха да отворят придвижването най-малко за него. Той хвърли няколко пиленца в разпилените рози по асфалта. След това бе пропуснат да мине.

Ропзопроизводителите, които стачкуваха край Калояново, са от общините Хисар, Калояново, Стрелча и Брезово. Те споделиха, че през днешния ден не са брали, само че сега кг розов цвят при тях се харчи по 1,80 лева Изкупвачите през днешния ден и през вчерашния ден не им заплащат и не се знае навръх каква цена продават гюла си. Те се заканиха, че ще разорат градините си и няма да се занимават повече със земеделие.

Преди малко блокадата беше вдигната, митингът свърши и към Баня. На място министърът на земеделието Румен Порожанов сподели на протестиращите, че чака техни представители на следващия ден в София за договаряния.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ И ВИДЕОРЕПОРТАЖ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР