За около месец и половина четвъртокласниците в България решиха 1,7

...
За около месец и половина четвъртокласниците в България решиха 1,7
Коментари Харесай

Математиката се оказва най-трудна за четвъртокласниците, сочат данни от тестове

За към месец и половина четвъртокласниците в България взеха решение 1,7 милиона задания като част от подготовката си за матурите, съобщи пред БНР Кирил Русев, основател на  платформа за онлайн подготовка на учениците за тестванията на матурите „ Енвижън плей “.

В предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ той уточни, че за този интервал на предварителни проби, преди „ дребните матури “ предходната седмица, са се присъединили над 750 учебни заведения в цялата страна, което от учебни заведения с начална степен на обучение е на практика всяко второ учебно заведение в България.

„ Бяхме създали онлайн платформа, изцяло безвъзмездна, в която всеки може да се включи – с компютър, телефон, с всяко устройство, което има интернет. Бяхме копирали структурата на НВО тестванията “, сподели Русев. 

Той уточни, че тестванията са били готови от едни от най-хубавите учители в България.

Резултатите от решените над 1,7 млн. задания посочили, че „ човек и природа “, „ природа и общество “ са най-лесните предмети, където верните отговори са били към 80%. По математика сякаш беше най-трудно на учениците – 72% успеваемост, която отново е един отличен резултат, уточни Русев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР