За около час огнеборци потушиха пожар в средношколско общежитие този

...
За около час огнеборци потушиха пожар в средношколско общежитие този
Коментари Харесай

20 евакуирани при пожар в общежитие в Русе

За към час огнеборци потушиха пожар в средношколско общежитие този следобяд в Русе. За случая заяви шефът на противопожарната работа в крайдунавския град комисар Валентин Красналиев, представен от Българска телеграфна агенция. 
Още по темата
Евакуирани са към 20 души, измежду които и възпитаници. 

Междувременно се е наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ, защото един от възпитателите сега на случая е изпаднал в потрес. Той е откаран за обзор в болница. При случая няма други потърпевши.

Сигналът за пожара е подаден малко след 16:00 часа. Огънят е лумнал в стая на третия етаж, като се е получило задимяване. Там са живеели две момчета на 14-годишна възраст. Те са възпитаници в Спортното учебно заведение и упражняват битка при треньора Сава Семков, споделя. Когато е зародил пожарът, те не са били в стаята, а на подготовка.

Според пожарникарите огънят е тръгнал от едното легло. Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е провокирало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая. Изгорял им е багажът, помещението не става за обитаване.

На място незабавно са изпратени екипи на полицията и на противопожарната работа.



Причините за произшествието се обясняват.

В общежитието са настанени възпитаници, които учат в разнообразни учебни заведения и са от други обитаеми места. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР