За около час-два тази сутрин групата мъже бяха събрали няколко

...
За около час-два тази сутрин групата мъже бяха събрали няколко
Коментари Харесай

Кой Като Него! Ангел Калайджията Изкарва По 40 000 Лева От Метене На Листа! Ето Как Става!

За към час-два тази заран групата мъже бяха събрали няколко чувала с ароматната билка. Казват, че всяка година не пропущат да изметат липовия цвят от хасковските улици, тъй като активността им носи горе -долу положителни приходи.

" Ако брулим дърветата дневно събираме по към 100 кг, а за 10 дни докарваме над 1 звук липа и я предаваме в пункт в Стара Загора ", сподели още Ангел Калайджията. Той изясни, че им изкупували суровия цвят за 3-4 лв. на кг, а сухият излизал 7-8 лв..

Ромите обясниха още, че поради преференциалната активност обикаляли и други райони в страната, с цел да събират цветовете на билката. Липовият цвят има дезинфекционно, противовъзпалително и диуретично деяние. Използва се за чай, само че също във фармацевтичната и козметичната индустрия.

От община Хасково оповестиха, че единствено една компания има издадено позволение да събира липов цвят в регионалния град, за което е платено надлежното позволение. Фирмата е профилирана в изкупуването на билки и в този смисъл всички останали са извършители, оповестиха от кметството.

Според общинска разпоредба се не разрешава брането на липов цвят. Предвидена е санкция до 500 лв. за събирачите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР