За огромен гаф на американската телевизия АВС е съобщил неин

...
За огромен гаф на американската телевизия АВС е съобщил неин
Коментари Харесай

Американска ТВ пренесе град от САЩ в Сирия

За голям гаф на американската телевизия АВС е съобщил неин фен.

Мъж от град Луисвил, щата Кентъки, е написал в обществена мрежа за грешката на медията. "Кадрите, "показващи " турската интервенция "Извор на мира в Сирия ", са снимани в моя град. Това е видео от обучение на американската войска през 2017 година ", е показал мъжът, нарекъл се Андрю Суом. От управлението на малкия екран са признали за гафа и са поднесли извинения пред своята публика.

Турция е почнала "Извор на мира " на 9 октомври, като се стимулирала, че кюрдски милиции в Северна Сирия са били клон на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК). В отговор Сирийските демократични сили (включваща кюрди и араби) са сключили съглашение с Дамаск за взаимни дейности против турските въоръжени сили и подкрепяната от Анкара Свободна сирийска войска. Части под командването на президента на близкоизточната страна Башар Асад са почнали да навлизат в градове, следени от кюрдски паравоенни формирования.

Днес се появи информация, че коли с военни под командването на Дамаск и техни американски сътрудници се разминали по пътя сред северните сирийски градове Кобане и Манбидж. Нямало е произшествия при разминаването.

Военните на Съединени американски щати са почнали евакуиране от Сирия към Ирак след заповед на президента и висш главнокомандващ Доналд Тръмп. Кюрдите са били главен съдружник на Съединени американски щати в тяхната битка против Ислямска страна в Ирак и Сирия, напомни РИА Новости.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР