За офис служителите често е трудно да поддържат добра форма

...
За офис служителите често е трудно да поддържат добра форма
Коментари Харесай

Съвети как да отслабнем на бюрото

За офис чиновниците постоянно е мъчно да поддържат добра форма и здравословно тегло. Място за суматоха обаче няма - отслабването е постижимо даже на работното място с леки промени в трудовото ежедневие, написа в. "Дейли остарял ".

Изданието предлага следните няколко съвета за намаляване на бюро:

1. Прекарвайте повече време в изправено състояние

Ако работите в офис, гледайте да устоявате на порива да прекарате деня си в седнало състояние. По опция инвестирайте в "изправено бюро ". Ако работата ви не го разрешава, ставайте по-често и се разхождайте, с цел да поддържате физическата си интензивност.

Човек изгаря приблизително 2,6 калории за минута в седнало състояние и 3,3 калории в изправено. Това значи, че в случай че прекарате четири часа прави, ще изгорите спомагателни 168 калории.

2. Приготвяйте си домашна храна

Вместо да залагате на подготвени храни, изобилстващи от сол, се пробвайте да си приготвяте домашна храна за офиса. Така няма да се тревожите за дебнещите от готовите артикули закани за здравето, а и ще спестите пари. Ако ви липсва ентусиазъм, интернет изобилства от хрумвания за здравословни предписания.

3. Заложете на потребни артикули сред главните хранения

След като към този момент сте решили въпроса с обяда в службата, се погрижете за продуктите, с които ще залъгвате глада си сред храненията. Вместо да тършувате из офиса за бисквити, се запасете с нарязани зеленчуци или пресни плодове.

Ако въпреки всичко ви липсва изкусителният детайл, можете да си позволите нискокалорични пуканки или неосолени ядки.

4. Изпробвайте извършения на бюро

Ако в ранния следобяд ви налегне отмалялост, вместо с подсладено кафе или солена закуска, пробвайте да я преборите с изометрични извършения - напъване на разнообразни елементи на тялото за 10 секунди. Редовното им правене оказва помощ за изгарянето на непотребни калории.

5. Пийте зелен чай

Дори чаша зелен чай на ден способства за изгарянето на мазнините. Напитката съдържа флавоноиди и мощни антиоксиданти, известни като катехини, които форсират метаболизма.

6. Шавайте повече

Вместо да седите неподвижно през целия ден, се старайте да шавате повечко. Можете да потропвате с крайници или да се въртите в стола си.

Изследване на експерти от университета на Айова демонстрира, че хората, които шават постоянно, изгарят повече калории.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР