За обсебване на чужда техника, Районен съд – Варна наложи

...
За обсебване на чужда техника, Районен съд – Варна наложи
Коментари Харесай

Глобиха варненка, присвоила чужда машина

 За отнемане на непозната техника, Районен съд – Варна наложи административно наказаниe " санкция “ на 40-годишна жена.

Подсъдимата беше приета за отговорна в незаконно заграбване на непозната движима движимост – вакуум машина, на стойност над 6000 лв., която владеела по силата на контракт за наем.

Самото отнемане е осъществено през месец септември 2015 година. Фирмата на подсъдимата се занимавала с пакетиране на артикули за хранително вкусовата индустрия и за активността й зародила нужда от наемане на машина за вакуумиране. Уговорката с дружеството-собственик на техниката била в началото машината да се даде против възнаграждение на месечен наем, с опция и за дефинитивно закупуване, при приспадане на дадените вноски. Подсъдимата употребила непознатата техника, като според контракта, регулярно в границите на четири месеца плащала наем. Впоследствие, когато заплащането на вноските било спряно, се открива, че индустриалния завод във Варна е закрит и машината не се намира там. Въпреки голям брой извършени телефонни диалози с подсъдимата  и получени уверения за изцяло възнаграждение на цената на вакуум машината, това не се случило. 

Подсъдимата е неосъждана. За съответното действие съдът освободи 40-годишната жена от наказателна отговорност, като й наложи административно наказване " санкция “ в размер на 1000 лв.. Решението предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР