За няма и три години през 70-те Секс Пистълс успяха да

...
За няма и три години през 70-те Секс Пистълс успяха да
Коментари Харесай

Sex Pistols се изпокараха 40 години след края си

За няма и три години през 70-те " Секс Пистълс "  успяха да очароват и отвратят Англия, да запишат един албум, да предизвикват пънк придвижването в Обединеното кралство и да останат в историята като една от най-новаторските групи в историята на известната музика с части като Anarchy в United Kingdom и God Save the Queen. А в този момент се съдят, заяви Би Би Си. 

В правната борба във Върховния съд в Лондон вземат участие трима някогашни членове на групата. Китаристът Стив Джоунс и барабанистът Пол Кук съдят фронтмена и вокалист Джон Лидън, който не позволява потреблението на песните им в новия телевизионен сериал " Пистолет ", режисиран от Дани Бойл. Сериалът, който - много изненадващо поради героите, историята и всичко, което въплъщава пънка - е продукция на „ Дисни “, е базиран на записките на Джоунс.

Поредицата на Бойл от шест елементи, основана на Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol на Джоунс възроди дългогодишни вражди измежду оживелите  членове на групата. Лидън - прочут още като Джони Ротън - съобщи, че не желае музиката на пънк групата да бъде употребена във филм, в случай че не му бъде разпоредено по правосъден път.

В четвъртък юристът му публикува изказване, от което излиза наяве, че клиентът му не е удовлетворен он метода, по който е изобразен в книгата  - „ във враждебна и неприятна светлина ". 

Според юриста, представляващ Джоунс и Кук, връзките сред някогашните сътрудници са " горчиви и предизвикващи неспокойствие ", а няколкото опита за разрешаване на различията им се оказали несполучливи. По това " Секс пистълс " не се разграничават доста от " Пинк Флойд ".  

Съгласно изискванията на съглашение, подписано през 1998 година, решенията по отношение на потребление на музиката на групата се взимат със единодушието на четиримата някогашни членове. Петият - умрелият от свръхдоза хероин през 1979-а Сид Вишъс, се съставлява от наследниците си.

В момента Лидън е единствената спънка пред потреблението на песните от носителя на „ Оскар “ Дани Бойл. Бившият басист Глен Матлок и наследниците на Вишъс поддържат лицензирането, означи той.В изявление за Sunday Times през април Лидън съобщи, че написването на сюжета и изборът на артист, който да влезе в неговия облик, са станали без негово присъединяване или единодушие и че е бил подложен „ в ъгъла като плъх “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР