За няколко опита за телефонни измами са съобщили жители на

...
За няколко опита за телефонни измами са съобщили жители на
Коментари Харесай

Телефонни измамници атакуват Шумен

За няколко опита за телефонни измами са съобщили поданици на Шумен, посредством телефон 112, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Хората са алармирали, че на стационарните им телефони се обаждали непознати мъже, които се представяли за служители на реда. Те обяснявали, че се провеждала акция за залавяне на телефонни измамници и молели за подпомагане за задържането им.

В един от случаите мъж се е показал за "комисар Иванов " и е продиктувал телефон за директна връзка с него - 08112. Той е споделил, че се обаждал да предизвести хората, че телефонния им номер е попаднал в лист на телефонни измамници, които можели да се обадят да желаят пари и е настоял в случай че това се случи, незабавно да се свържат с него, с цел да им каже по какъв начин да работят. Нито един шуменец досега не е повярвал на опита за използване на лъжливата скица, прецизират от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

От там припомнят, че полицията не търси подпомагане от жителите по този метод и ги поучават в случай че получат подозрително позвъняване, да алармират за него, като пресечен връзката и откакто чуят сигнал "свободно " - да наберат телефон 112.

Гражданите не би трябвало да дават персоналните си данни на непознати, да не им дават пари, да не хвърлят парични средства и полезности от тераси и прозорци, да не ги оставят тук-там, след инструкции по телефона, даже след увещание, че вземат участие в акция за залавяне на телефонни измамници, допълват от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР