За няколко дни хлябът е поскъпнал с 22 - 23%.

...
За няколко дни хлябът е поскъпнал с 22 - 23%.
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Само за няколко дни хлябът скочи с 23%

За няколко дни хлябът е поскъпнал с 22 - 23%. Това заяви Ваня Григорова, стопански консултант към КТ " Подкрепа ". В студиото тя сподели касови бележки - на едната цената на хляба е 1,85 лева, а на другата - от нощес, цената на същия самун към този момент е 2,25 лева

" Това е голям растеж единствено за няколко дни на една от базовите артикули, които използваме. Огромна надценка на гърба на всички жители ", сподели Григорова пред Нова телевизия.

Тя разяснява и предложенията на финансовото министерство за ограничения в поддръжка на семействата и бизнеса поради растящите цени.

" Всяка една мярка, която цели понижаване на натоварването на семействата, е потребна. Както намаляването и премахването на част от акцизите, по този начин и намаляването на Данък добавена стойност на част от горивата. Добре е тези ограничения да ги има. Притеснителното е, че към този момент бе казано, че цените няма да се върнат на равнищата от 2018 - 2019 година, в противен случай - ще става по-тежко. Вече имаме нарастване на дълга, въпросът е до каква степен и докога държавния бюджет може да прави такива стъпки. Джобът е разкъсан ", съобщи Григорова.

По думите й това постанова освен разпределяне на обществено подкрепяне, само че и премисляне на цялостната политика, която води към увеличение на цените на горивата.

Според нея се върви към самобитни купони за гориво.

Тя акцентира, че до момента в който пенсиите могат да се трансформират с решение на държавното управление, до момента в който минималната работна заплата - също може да се промени с такова решение, то " какво вършим с приходите на хората, които не са минимална работна заплата ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР