За няколко дни Българската агенция по храните е спряла обработката

...
За няколко дни Българската агенция по храните е спряла обработката
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: В Европа частни фирми не се занимават с контрол на ГКПП

За няколко дни Българската организация по храните е спряла обработката на камиони на " Капитан Андреево ", защото частната компания " Евролаб 2011 " е попречила активността.

Дейността на организацията по границата е възобновена към 4 часа тази заран. Това изясни за Българска национална телевизия проф. Христо Даскалов, ръководител на Българска организация по сигурност на храните. Той посочи, че повода била, че " Евролаб " от предходното държавно управление на служебното и спряла обработването.

Към тази заран от Гранична полиция не оповестяват за опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " , настоящата информация се дава обаче единствено за натоварен трафик на вход/изход за леки коли.

Проф. Даскалов разясни, че от организацията са създали всичко допустимо, с цел да изпълнят , съгласно което " Евролаб 2011 " има право да оперира на границата. Същевременно обаче БАБХ са тези, които би трябвало да правят действителните инспекции на камионите. " От съда ни направиха забележка, че не сме регулирали с никакъв нормативен акт по какъв начин тази товаро-разтоварителна активност да се прави и, която беше доста точно написана, с цел да не накърни решението на съда. Тя обаче не беше почетена от " Евролаб ". Там имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката , където ние би трябвало да правим товаро-разтоварната работа. Тези младежи не позволяваха на нашите служащи да стигнат до работните си места ", сподели Христо Даскалов.

Още в петък Даскалов се оплака, че " Евролаб 2011 " е докарала десетки охранители , които се пробвали да изблъскат инспекторите от работните им места.

" Евролаб 2011 " е една от 20-те компании оператори на товари - това значи, че те подписват контракти с компании, които внасят храни, получават данните за тези товари, вкарват ги в първата част на така наречен " трейс " система и валидират данните. Отговорна за формалния надзор върху стоките обаче е БАБХ, изясни проф. Даскалов.

Той е упълномощил да се събере опита на целия Европейски Съюз. " В европейски мащаб частни компании не се занимават с надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт ", уточни той.
 Схемите на турската граница не могат да не престават, безапелационен Иван Христанов
Схемите на турската граница не могат да не престават, безапелационен Иван Христанов

БАБХ е ужасно продънена конструкция, счита зам.-министърът в оставка

Страницата на БАБХ е през вчерашния ден, ДАНС и ГДБОП са се отзовали и сега се приготвя разбор. Атаката води до изключване на системата на БАБХ, а в нея са данните за цялото отглеждане на животни в страната, разяснява още Даскалов.
 БАБХ към момента не е онлайн
БАБХ към момента не е онлайн

Хакерска офанзива смъкна нощес уеб страницата на организацията

Днес се чака посещаване на пункта от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев . До края на днешния ден се чака на пункта да има нормализиран трафик.

Припомняме, абсурдът с , откакто се появиха данни, че на шефа на БАБХ , с цел да не подхваща дейности във връзка с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт. от някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и някогашен началник на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) по време на кабинета " Орешарски " и сегашен ректор на Университета по храните в Пловдив Пламен Моллов.

Правителството на Кирил Петков дефинира обстановката като , като в това число и загатна, че това се явява една от аргументите , макар осъществяването на техническите условия още преди години.

Според Христо Даскалов са влизали у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " поради неприятен надзор, а това се е осъществявало и с чадър от страна на държавни чиновници, а и политически. Документите от инспекцията щяха да бъдат изпратени в прокуратурата, а бяха изразени и подозрения, че.

Антикорупционния фонд (АКФ) изпрати обаче към този момент абсурда с предлагания одкуп от шефа на БАБХ .
 Шефът на БАБХ: Службите знаят кой играе зад „ Капитан Андреево “
Шефът на БАБХ: Службите знаят кой играе зад „ Капитан Андреево “

По 20 проби дневно се взимат, като има два работещи апарата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР