За няколко часа шефът на АПИ Дончо Атанасов смени два

...
За няколко часа шефът на АПИ Дончо Атанасов смени два
Коментари Харесай

За няколко часа шефът на АПИ смени тезите какво е причинило катастрофите на Тракия

За няколко часа шефът на АПИ Дончо Атанасов смени два пъти мнението си за аргументите за тежката верижна злополука на автомагистрала „ Тракия ”. Първоначално пред държавната телевизия Атанасов разяснява, че запалването на сметището на Ихтиман е предизвикало нулева видимост на автомагистралата. Малко по-късно пред държавното радио шефът на АПИ споделя, че димът от сметището плюс гъстата мъгла са довели до тежкия случай. Пред Дарик обаче Дончо Атанасов изрази мнение, че мъглата е довела до нулева видимост и дружно с несъобразената скорост са предизвикали злополуката.
 
Шефът на пътната организация Дончо Атанасов два пъти смени мнението си какво е довело до тежката злополука на автомагистрала " Тракия ". Първоначално в ефира на Българска национална телевизия Атанасов съобщи, че горящото бунище на Ихтиман е причина за случая.

Расте броят на ранените на " Тракия ", има с заплаха за живота (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
" Причината е самозапалването на сметището на Ихтиман. Посоката напразно се обръща и за минути автомагистралата става задимена и с нулева видимост. Тогава стартират и верижни произшествия ", сподели Атанасов.
 
Малко по-късно пред държавното радио Дончо Атанасов изяснява нулевата видимост на автомагистралата с горящото бунище, само че в комбиниране с гъстата мъгла. Час по-късно той се съгласи изцяло със мнението на Министерство на вътрешните работи, че гъста мъгла е причина за случая, а димът от сметището може и да има въздействие.

Десетки потърпевши при злополуките на " Тракия " (ВИДЕО)
 
" Мъгла е повода за нулева видимост на автомагистралата. Несъобразена скорост също. Така са станали и няколко верижни произшествия за минути. Мъглата в комбиниране със сметището са довели до това ", добави той.
 
Сметището на Ихтиман продължава да гори и към сегашния миг.

Верижни произшествия блокираха придвижването по " Тракия ", има потърпевши (ВИДЕО)
 
В момента е обезпечено придвижването и в двете направления на автомагистрала „ Тракия ”, като има краткотрайна организация сред 46-ти и 47-ми километър, където би трябвало да се кара с по-ниска скорост. На място са екипи на пътната организация и гражданска отбрана, които имат подготвеност да стартират почистване на пътя незабавно откакто приключат следствените дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР