За някои от нас дългите пътешествия с приятели или семейство

...
За някои от нас дългите пътешествия с приятели или семейство
Коментари Харесай

По пътя

За някои от нас дългите пътешествия с другари или семейство са измежду най-любимите удоволствия. Единственото, от което се нуждаем откакто сме се подсигурили с добра компания, е да си намерим живописна околност, през която да караме с часове, наслаждавайки се на величествена природа и успокоение. Сайтът ArchitecturalDigest съпоставя няколко безбожно красиви пътища, по които, признаваме, че ще бъде сбъдната фантазия да се пуснем. Това са 11 крайбрежни пътни линии, които оферират от онази храна за душата, която все не ни стига.

Мостът Биксби Крийк в Биг Сур, Калифорния. Мостът покрива дълбокия каньон в Северна Калифорния, ситуиран на автомагистрала номер едно към живописното тихоокеанско крайбрежие.



Бе дю Кап, Мавриций. Грандиозни остри завои, красиви скали и крайбрежие ни чакат на пътя на африканската островна страна Мавриций в Индийския Океан.



Магистралата Хана, Мауи, Хавай. Главното шосе на хавайския остров Мауи се назовава Хана и на него има съвсем 500 завоя, бродещи сред спиращите дъха крайбрежия на Тихия Океан.



Атлантическият път, покрай Молде, Норвегия. Атлантическото шосе е ситуирано сред норвежките градове Кристиансунд и Молде. Той е фантазия на всеки водач и минава през няколко острова в Норвежко море.



Авенида дел Мар, Кокимбо, Чили. Пътуващите ще имат опция да видят страхотните гледки към тихоокеанското крайбрежие и плажа Ла Серена.



Еднопосочният крайбрежен път, Слий Хеъд, Ирланди. На този път се виждат част от естествените хубости на Ирландия – безкрайни зелени поля спускащи се към океана. Освен с кола, пътят е желан и от доста колоездачи.



Чапмънс Пийк, Кейп Таун, Южна Африка. Шосето се простира на към 9км на полуостров Кейп и се движи по ръба на скалите, разкривайки спиращи дъха гледки към южно-атлантическия бряг.



D81 – Каланш, Корсика, Франция. Каланш е планина посред морето и се намира на остров Корсика – родното място на Наполеон. Носи му се славата на най-панорамния път на Средиземноморието, само че също по този начин и на един от най-опасните.



Големият океански път, Виктория, Австралия. Минава през Националния Парк, следвайки бреговата линия. Счита се за монумент на жертвите от Първата международна война, защото е строен от завърналите се бойци.



Фромтеп Кейп, Пукет, Тайланд. В най-южния завършек на Пукет се намира виещ се път наименуван Фромтеп Кейп, който разкрива невероятни гледки към морето Андаман.



SS 163, Амалфи, Италия. Пътят е един от най-опасните в света, по тази причина е добре да се кара само в хубаво време. Иначе това шосе разкрива цялата средиземноморска хубост на Италия.

Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР