За някои онлайн услуги става все по-трудно да продължат да

...
Коментари Харесай

Китай продължава да притиска търсачката на Microsoft


За някои онлайн услуги става все по-трудно да продължат да работят на китайския пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайска държавна организация е изискала от т ърсачката Bing на Microsoft да спре функционалността си за автоматизирано предложение за интервал от седем дни. Това блокиране е второто по рода си за Bing от декември насам.

Китайските интернет консуматори за първи път видяха прекъсването в събота. Bing е единствената огромна задгранична търсачка, към момента работеща в Китай. Според западните анализатори, условието е обвързвано с „ продължаващи репресии против софтуерни платформи “ от страна на китайското държавно управление.

„ Bing е световна платформа за търсене и остава ангажирана със зачитането на върховенството на закона и правото на потребителите на достъп до информация “, гласи изказване на китайския уебсайт на търсачката.
още по темата
Bing не показва повода за прекъсването на функционалността за автоматизирано предложение. Самата Microsoft също не разяснява случая.

Много от огромните интернет компании, присъстващи в Китай, бяха наранени през последната година от регулаторни нововъведения, както и от ограничавания за избрани типове наличие и правила за съблюдаване на поверителността на потребителите.

През август основният кибер-регулатор на Пекин разгласява план за правила, диктуващи по какъв начин интернет-платформите могат и не могат да употребяват разнообразни типове логаритми. Финализирана версия на разпоредбите влезе в действие този месец.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР