За някои хора месните ястия са трудни за приготвяне. Ако

...
За някои хора месните ястия са трудни за приготвяне. Ако
Коментари Харесай

Трик, с който месото ще е със загар отвън и сочно отвътре

За някои хора месните ястия са сложни за подготвяне. Ако не спазвате избрани правила и трикове, месото може да се окаже изсъхнало, жилаво и безвкусно. Как готвите вкусна, сочна пържола? Има някои секрети за готвене на месо, които си коства да се тестват на процедура.

Начукайте месото

Много меса би трябвало да се начукат добре преди готвене, с цел да се получи нежна, сочна пържола. Това е изключително правилно за говеждо, агнешко, свинско и други типове с плътна влакнеста конструкция. За улеснение покрийте месото със стреч фолио или го поставете в найлонова торбичка, с цел да не замърсите ръцете и кухненския плот. Грубо назъбената част на чука е подобаваща за дебела пържола, а по-малката-за по-тънката част от месото. Когато парчето стане по-меко и по-тънко, можете да започнете да готвите.

Добавете захар

В процеса на подготвяне на кулинарни шедьоври е уместно да се употребява кафява захар. Може да се добави към други подправки. Разтрийте парче месо с тях, преди да го запържите. Благодарение на този карамел, всички сокове вътре в продукта ще бъдат непокътнати, тъй че от горната страна ще получите апетитна коричка.

Следете температурата на готвене

Не всеки умел готвач е в положение да разбере дали месото е готово на око. За да не преекспонирате храната, използвайте специфичен термометър за готвене.

Необходимо е месото да се маринова авансово

За да може продуктът да поеме усета на маринатата, би трябвало да го държите в него в продължение на шест часа. Идеалният вид би бил марината, приготвена въз основата на винена или оцетна киселина. Тя ще омекоти прекомерно твърдите нишки, тъй че в последна сметка ще получите апетитно и нежно ядене.

Eto i nasheto predlojenie za recepta:

Ще имаte потребност ot:

Свински плешки - 1 кг

Чесън - 5-6 дребни скилидки

Заквасена сметана - 4 супени лъжици. л.

Дафинов лист - на усет

Сол, черен пипер - на усет

Подправки на усет

Растително масло - 1 супена лъжица. л.

1. Направете марината. Натиснете чесъна и го комбинирайте с подправки, сол, надробен дафинов лист, черен пипер, растително масло и заквасена сметана. Намажете измитото и изсушено парче свинско месо с марината, след което оставете да се маринова за няколко часа в хладилника.

2. Задайте фурната да се загрява авансово на 200 градуса. Увийте месото във фолио, поставете върху лист за печене. Изсипете малко вода върху лист за печене. Сложете месото да се пече първо за половин час на 200 градуса, а по-късно за още 30-40 минути на 180 градуса.

3. За да покафенее месото, направете огромен прорез във фолиото и печете още 20 минути. Проверете готовността на свинското месо, като го пробиете с нож: то би трябвало да е меко и да не е сочно.

4. Сервирайте сочно свинско месо със зеленчукова гарнитура или гарнирайте с пресни билки.

Добър вкус!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР