За някои хора е изключително лесно да заговорят непознат или

...
За някои хора е изключително лесно да заговорят непознат или
Коментари Харесай

Срамежливи сте? Тези 7 неща ще улеснят запознанствата ви с нови хора

За някои хора е извънредно елементарно да заговорят чужд или да водят свободен диалог с човек, на който са ги показали преди малко, за други обаче това е същинско предизвикателство.

Срамежливостта не е недостатък, само че може да ви попречи да напреднете в кариерата, защото за тази цел контактите са извънредно значими. От Lifehack обаче дават няколко съвета, посредством които ще ви бъде по-лесно да се запознавате и поддържате връзка с нови хора.

1. Не се самообвинявайте непрекъснато. По-срамежливите хора имат табиет да се подлагат на критика, че не са общителни като останалите. По този метод единствено се натоварват и построяват още една бариера. Приемете се такива, каквито сте.

2. Поемете си няколко пъти надълбоко мирис , преди да заговорите даден човек. Това ще успокои нервите ви.

3. Стимулирайте любознанието си. Напомняйте си, че всяко ново запознанство е скъпо и може да ви донесе познания и изгоди.

4. Намислете си авансово тематики на диалог , с цел да не се получава неудобно безмълвие.

5. Опитайте се обективно да определите какво ви плаши при общуването с нови хора. Дали не е страхът от подбив или отменяне? Запитайте се какво най-лошо може да се случи. И ще видите, че то в действителност изобщо не е толкоз неприятно.

6. Започнете с по-лесни цели - да вземем за пример сами да предизвиквате диалог, и след това се награждавайте с нещо малко за постигането им.

7. Вземете другар със себе си. Ако би трябвало да присъствате на някакво събитие и да завързвате контакти, доведете си другар. Ще се чувствате по-сигурни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР