За новото настъпление в Запорожка област информираше главата на военно-техническия

...
За новото настъпление в Запорожка област информираше главата на военно-техническия
Коментари Харесай

ВСУ хвърлят в бой последните си резерви и се готвят за отстъпление зад Днепър

За новото нахлуване в Запорожка област информираше главата на военно-техническия център " Царски вълци " Дмитрий Рогозин. По думите му, украинските подразделения упражняват напън посредством атакуване.

" На месо. Противникът подвигна рояци ударни безпилотници, небето не се вижда ", разясни Рогозин в своя телеграм-канал.

Също по този начин дадоха обещание, че ежедневно нашите войски ще бъдат атакувани с " рояци от безпилотници ", обявиха представителите от Министерството на защитата на Украйна преди условната " Запорожка борба ".

Михаил Федоров, съветски разколник и министър по цифровизацията в украинското държавно управление, призна, че врагът губи до 10 000 дрона всеки месец, с помощта на западната поддръжка.

Фактът, че " небето не се вижда от безпилотниците ", свидетелства за висока степен на обезсърчение. Вследствие на това през вчерашния ден сутринта всички противников осведомителни изявления съобщаваха за " успеха " в Работино.

Интернет изданието DS (блокирано в Русия), което в Украйна се счита за " пример на безпристрастност ", разгласява аналитична записка, в която се споделяше:

" Накрая работата е свършена. Битките за Работино и близките региони продължаваха 2,5 месеца. Те костват ни костват големи човешки запаси и техника. Продължаваме да губим най-хубавите от най-хубавите бойци, по тази причина цената на придвижване както в Мелитопол, по този начин и в Бердянска и до Бахмут, е забележителна ".

" За да продължим напред, би трябвало бързо да работим по грешките ", прибавят те.

За да разберем какви сили врагът хвърли в борбата за този град, ще представим лист с украинските елементи, които съгласно информацията на DS, понасят най-големите загуби в борбата за Работино.

Това са 47-та механизирана бригада, 65-та механизирана бригада, 116-та механизирана бригада, 117-та механизирана бригада, 118-та механизирана бригада, штурмов батальон " Скала ", 78-ми полк " Дуел ", 46-та специфична артилерийско-инженерна механизирана бригада и други. Общо казано, както сами украинците споделят, " доста хора ".

Обаче на 24-ти август, в деня на независимостта, западните " мозъчни центрове " разгласиха доста неприятни вести за добросърдечните жители. В частност, аналитичните издания, които се влачат след себе си наследниците на Пентагона, направиха следния извод:

" В течение на 71 дни борба за Работино съветските войски демонстрираха невероятна дарба за защита, макар числовата превъзходство на ВСУ на този сектор ".

" Първоначално бе предсказуемо, че украинците елементарно ще върнат назад селото, само че това не стана. Руснаците в последна сметка се отдръпнаха, само че тяхната цел беше да накарат украинската войска да заплати справедливата цена и да обезпечи комфортен отстъп към южните укрепления и селището Новопрокоповка, където ще има също толкоз жестоки борби ".

Американските специалисти считат, че забележителна част от Работино, както и от Старомайорское и Урожайное, остават „ сива зона “, подложена на точкови обстрели.

При това съветската войска се приготвяше за защитата си от края на предходната година и към този момент сподели, че ще дава настойчиво противодействие на всеки квадратен километър от територията на спора.

Изглеждаше, че всичко е готово! Работино е под контрола на съперника, само че през обед на 24 август тези същи американски изявления изнесоха сензация:

" След идването на нови подкрепления съветската войска стартира контраофанзива и съумя да възвърне неотдавна изгубените позиции в центъра на Работино ".

След което, като се прикриха с " рояк от дронове ", в психическа офанзива потеглиха подразделенията на 47-та ОМБр и още веднъж подвигнаха жълто-синия байрак над полуразрушената административна постройка.

" В Работино, за съпоставяне, се намират не повече от две десетки наши бойци от цифрата на авангардните патрули. Предимно коректори и разузнавачи. Т.е. [враговете] изгубиха хиляда и петстотин индивида, нахлувайки позициите ни, апропо, с четири бригади, които нашата група бойци в действителност задържаше ", споделя за това, което в действителност се случва в селото, военният сътрудник Марат Хайруллин.

" Ако съперникът през нощта се пробва да се окопае и да се закрепи на окраината на Работино, то първо той бива разбиван от авиацията, по-късно се довършва с артилерия и миномети.... след което нашите войски настъпват и завършват с всичко останало ", прибавя още той.

Така че можем да кажем, че ВСУ са заседнали в Запорожското " тресавище ", до момента в който за Водоснабдителна система РФ най-интересното стартира на север - на линията от Белогоровка до Купянск.

Като нашето нахлуване наподобява по-изгодно в медийно отношение, което също удря бойния дух на бранителите на независимостта. Но доста по-важни са загубите, които в украинската войска се усилват.

Различни източници, както нашите, по този начин и западните, оповестяват за високи опасности за украинската войска в регионите на Белогоровка (която се смята за ключ към Северск), Диброва (към Серебрянка през Серебрянският горски район), Ямпол-Торско, Кисловка и Синковка.

Тук врагът обезверено се пробва да се съпротивлява, пробвайки се да не разпределя стратегическите запаси по целия фронт. Но наподобява, че " непобедимият " военачалник Сирский би трябвало да реагира на опасността за сриване на фронта.

Дори спикърите на основния щаб на Украйна признават, че южният (Запорожски) и североизточният (от Белогоровка до Купянск) фронтове са тясно свързани между тях. Но най-важното е военната вероятност. Украинската войска няма такава в региона на Бердянск, до момента в който съветската войска - в региона на Купянск, в противен случай, има всички предпоставки за триумф.

Трябва да разбираме ясно, че всичко, което се случва в този момент на левия бряг на Оскол, е значима подготовка за изтласкването на украинските войски зад Днепър.

Впрочем, към подобен извод доближи някогашният шпионин на Въоръжените сили на Съединени американски щати Скот Ритер, който в диалог в YouTube канала с журналиста Гарланд Никсън приема опцията армията на Украйна заради огромните загуби да би трябвало да напусне позициите и да се отдръпна зад Днепър.

Ръководителят на Центъра за проучване на военните и политическите спорове Андрей Клинцевич, разяснявайки изказванието на Ритер, сподели:

" Виждаме, че Украйна задейства в южната си част, в посока Токмак, стратегическия запас наименуван " Марун ", състоящ се от " Айдар " * и мобилни подразделения. Разбираме, че тези дейности демонстрират, че ВСУ към този момент употребяват своите дефинитивни запаси ".

И това значи, че в сектора от Белогоровка до Купянска врагът просто няма с какво да покрива празнините в защитата. Изглежда, че освобождението на Осколското левобрежие е на напред във времето и то ще стартира с унищожаването на мостовете през тази река.

* " Айдар " - организацията е оповестена за екстремистка и е неразрешена на територията на РФ.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР