За новото BMW Серия 3 Туринг са характерни динамичният дизайн

...
За новото BMW Серия 3 Туринг са характерни динамичният дизайн
Коментари Харесай

Серия 3 на BMW вече и с нова Туринг версия

За новото BMW Серия 3 Туринг са присъщи динамичният дизайн и усъвършенстваната с голям брой новаторски елементи функционалност. Най-новото потомство на спортния модел с 5 порти по-убедително от всеки път комбинира основните качества на BMW Серия 3 с разточително и гъвкаво използваемо предложение на място. BMW Серия 3 Туринг е пионер в основаването на един нов авто клас преди 32 години, и в този момент в шестото си потомство още веднъж слага стандартите за спортно държание на пътя и съвременна еластичност в премиум сегмента на междинния клас. Новото BMW Серия 3 Туринг ще бъде показано за пръв път пред обществеността в границите на BMW Group #NEXTGen от 25 до 27 юни 2019 година в BMW Welt в Мюнхен. То ще се създава в завода на BMW в Мюнхен за автомобилните пазари в Европа, както и Япония, Южна Корея, Тайван, Хонг Конг, Австралия и Нова Зеландия. Въвеждането на пазара започва на 28 септември 2019 година.

Външен дизайн: динамично завършени пропорции на Туринг


Външните му размери са увеличени със 76 до 4 709 мм на дължина, с 16 до 1 827 мм на ширина и с 11 до 1 440 мм на височина. Удълженото с 41 до 2 851 мм междуосие, както и разширените с 43 мм до 1 587 мм начело и с 21 до 1 604 мм откъм гърба следи в допълнение усъвършенстват увереното и пъргаво държание на пътя. Също като при новото BMW Серия 3 Седан оформлението на предната част акцентира мощното лъчение на автомобила с огромната бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, тесните двойни фарове и усърдно и триизмерно моделирана предна ризница. Серийното съоръжение на новото BMW Серия 3 Туринг включва и Full LED фарове. Като алтернатива се оферират LED фарове с разширени функционалности респективно Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини за незаслепяващите дълги светлини с обхват от към 530 метра, както и LED фарове за мъгла.


За висококачественото лъчение на модела способстват и серийните дъги на покрива и алуминиевите детайли на междинните и задните колони, както и алуминиевите лайстни на уплътненията на страничните прозорци. Страничните елементи приключват с равномерен преход към задната част, където спомагателни акценти за динамичност слагат характерният аеродинамичен борд, затъмнените в горната си част задни светлини с LED техника, както и двойните при всички модели ауспухови накрайници.

Интериорът: съвременна функционалност в една премиум атмосфера

Ориентираният към лидера дизайн на кокпита, новата композиция от индикации на контролния екран и арматурното табло, както и съсредоточените в няколко функционални полета уреди за ръководство основават спортна атмосфера в интериора на новото BMW Серия 3 Туринг. Серийното съоръжение включва завършен по нов метод състезателен мултифункционален кожен волан с опори за палците и галванизирани приложения. Високата междинна подпора, както и съгласуваното оформление на арматурното табло и тапицериите на вратите обезпечават прелестно чувство за шир.



Оформените по нов метод седалки покачват комфорта при дълги пътувания в новото BMW Серия 3 Туринг. На предните места доста е увеличено най-много пространството за раменете. На всички места има повече място над главите спрямо предшественика. Отзад се предлага повече място за краката и усъвършенстван комфорт при качване и слизане. Задната седалка разрешава монтирането на три детски седалки, две от които с ISOFIX закрепване.



Новото BMW Серия 3 Туринг серийно се оборудва с автоматизирано задвижване на задния похлупак. Опционалният удобен достъп разрешава безконтактно отваряне и затваряне на задния похлупак. Типичното за марката, отварящо се задно стъкло е по-широко с 20 мм по отношение на предходния модел. Товаренето на огромни и тежки предмети се облекчава от по-широкия с до 112 мм багажник, по-високия с 30 мм и по-широкия с до 125 мм товарен отвор, по-ниския товарен борд с височина към 616 мм и понижената от 35 до 8 мм разлика във височините на товарния борд и пода на багажника. Като алтернатива се предлага теглич, който се сгъва и разгъва електрически. При прилагане на всички места за седене новото BMW Серия 3 Туринг предлага увеличена с 5 до 500 литра съдържимост на багажника. При прегъване на разграничената в съответствие 40:20:40 облегалка на задната седалка вместимостта на багажника се усилва до 1 500 литра. Освобождаването на облегалките може опционално да бъде задействано и с натискане на бутон в багажника. Съответното поле с бутони е завършено по нов метод и е ситуирано отдясно в багажника. Щората на багажника и разграничителната мрежа за багажника могат да бъдат превозени по пода на багажника. Уникални в сегмента на новото BMW Серия 3 Туринг са опционалните гумирани релси против плъзгане на багажа. Те автоматизирано се издигат нагоре след затваряне на задния похлупак и не разрешават плъзгане на товарите в багажника по време на придвижване.



Шест мощни и ефикасни мотори при въвеждането на пазара

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 3 Туринг, респективно няколко седмици по-късно, ще се предлага избор сред три бензинови и три дизелови мотора. Нови върхови стойности в сегмента във връзка с динамичността показва на първо място BMW M340i xDrive Туринг с редови шестцилиндров бензинов мотор с мощ 275 кВт/374 кс. Гамата включва още два четирицилиндрови бензинови мотора с мощ 135 кВт/184 кс при BMW 320i Туринг и със 190 кВт/ 258 кс при BMW 330i, един редови шестцилиндров дизелов мотор с мощ 195 кВт/265 кс при BMW 330d xDrive Туринг, както и два 4-цилиндрови дизелови мотора със 110 кВт/150 кс при BMW 318d Туринг и 140 кВт/190 кс при BMW 320d Туринг. Четирицилиндровите дизелови мотори на BMW 318d Туринг и на BMW 320d Туринг серийно се комбинират с шестстепенна механична скоростна кутия, като алтернатива се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic, която е серийни при всички останали разновидности на модела. Интелигентното задвижване на четирите колела към този момент освен е серийно при най-мощните бензинов и дизелов мотор за оптимално разпределение на мощността, само че и се предлага като алтернатива и за моделите BMW 330i xDrive Туринг и BMW 320d xDrive Туринг. Всички разновидности на модела дават отговор на нормата за нездравословни излъчвания Euro 6d-TEMP. През 2020 година гамата от модели ще бъде допълнена с Туринг модел на BMW Серия 3 с Plug-in хибридно задвижване.



Иновативно окачване за състезателен дух и комфорт на возене

Новото BMW Серия 3 Туринг се отличава с невисок център на тежестта и уравновесено в съответствие 50:50 систематизиране на тежестта сред осите. Въпреки увеличените си размери, всеобхватно разширеното серийно съоръжение, нарасналата издръжливост на каросерията и усъвършенстваните акустични качества, според от разновидността на модела, то е по-леко от предшественика си с до 10 кг. Освен М Спортното окачване в това число намаляване на каросерията с 10 мм се предлага и Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство. Двата опционални разновидността на окачването постоянно включват и Променливото спортно кормилно ръководство.

Целенасочено индивидуализиране и висококачествено в допълнение съоръжение

Гамата от в допълнение съоръжение включва панорамен стъклен покрив, тризонова автоматизирана климатична апаратура, системата Harman Kardon Surround Sound, както и вариантите Вътрешно осветяване и Телефония с безжично зареждане. Предното стъкло серийно е акустично, като алтернатива акустично стъкло се предлага и за страничните прозорци на вратите.

Още по-голям прогрес по пътя към автоматизираното шофиране

Иновативните асистиращи системи на новото BMW Серия 3 Туринг показват най-новите достижения по пътя към автоматизираното шофиране. Серийното съоръжение включва Speed Limit Info с знак за възбраните за изпреварване, Предупреждението при овакантяване на лентата, както и Предупреждението при заплаха от конфликт и за пешеходци със спирачна функционалност при градски условия, което с изключение на пешеходци разпознава и велосипедисти. Като алтернатива се оферират и Активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go и Асистент за шофиране с Предупреждение при промяна на лентата, за удар в задната част и за напречен трафик. Като повсеместен пакет за комфорт и сигурност се предлага Асистент за шофиране Professional, който включва и Асистент за завиване и водене в лентата. Той подкрепя лидера и при поддържане на курса в тесни сектори и включва и Асистент за поддържане на лентата с дейна отбрана против непряк удар и помощ при отбягване на трудности. Новото потомство на BMW Head-Up екрана предлага по-голяма повърхност на проекцията, ново графично оформление и спомагателни индикации.

При паркиране и маневриране лидерът получава поддръжка от Контрола на дистанцията при паркиране и камерата за назад виждане. Освен това се предлага и Асистент за паркиране, който при паркиране и излизане от паркинг поема както въртенето на кормилото, по този начин и ускорението и прекъсването, а също и изборът на предавка на трансмисията Steptronic. Функционалността му включва и Асистент за придвижване на заден ход, който при придвижване обратно до 50 м води автомобила по безусловно същия път, който преди този момент е бил изминат на челен ход.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР