За новия световен ред, за ерата на Тръмп, който раздава

...
За новия световен ред, за ерата на Тръмп, който раздава
Коментари Харесай

Гарелов: Борисов се подготвя да е следващият президент и отсега компрометира Радев

За новия международен ред, за ерата на Тръмп, който раздава присъди на ръба на следващата нуклеарна рецесия, за какво изборите в Германия са значими за света, в който ще живеем, за престрелките сред президент и министър председател в България - разяснява в предаването „ Събуди се " по " Нова телевизия " журналистът Иван Гарелов.

Изборите в Германия

„ Прогнозирах, че Ангела Меркел ще бъде избрана отново. Ние я преценяме от наша позиция, а германците - от друга. Разликата сред двете позиции е, че ние считаме, че е отговорна, че отприщи бежанската вълна. Германците обаче имат бездънен комплекс от Втората международна война - те не могат да си разрешат за тях да се приказва като за нация, която се отнася зле към бежанците. Затова за тях Меркел е политик, който измива лицето им пред света ", на мнение е Гарелов.

„ Европа сега се намира на кръстопът след идването на Тръмп и след Brexit. Изведнъж спря да бъде красивия облик, към който всеки се стремят. Оказа се неподготвена за такива тествания и се разколеба в дейностите си. В една такава обстановка се смяташе, че всички досегашни водачи би трябвало да си отидат. Личи си занапред, че се основава един нов тандем - Макрон-Меркел, които могат да поведат Европейски Съюз напред. В този смисъл не би трябвало да се изненадаме, че тя ще бъде избрана отново, а по-скоро противоположното ", разяснява още журналистът.

На ръба ли сме на нуклеарна война?

„ Толкова сме покрай международна нуклеарна война, колкото през `60-те години по време на Карибската рецесия. Разликата е в това, че тогава действително са се готвили за такава и не говореха толкоз доста. Сега повече са заканите, без значение че се вършат нуклеарни опити. Смятам, че до нуклеарна война няма да се стигне. От тази ескалация на напрежението ще завоюват и Тръмп, и Северна Корея ", съобщи Иван Гарелов.

Той не изключи да се реализира спокойно съглашение и към КНДР да отидат огромни помощи, с цел да си стъпи на краката.

Подчинена ли е България на съветските и американските ползи?

„ Царе сме на това да нямаме синхронизирана външна политика и институциите да си пречат взаимно, водейки война едра против друга, което ни злепоставя в международен проект ", разяснява Гарелов, визирайки спора сред премиера и президента.

Конфликтът сред Бойко Борисов и Румен Радев

„ Бойко Борисов се приготвя да бъде идващият президент и занапред се работи върху свалянето на част от репутацията на Радев, с цел да може той да се яви на изборите, когато му пристигна времето, с някакъв задатък ", на мнение е Иван Гарелов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР