За нови условия или дата за преговори само със Северна

...
За нови условия или дата за преговори само със Северна
Коментари Харесай

Ще дадат ли дата за преговори за членство в ЕС на Северна Македония, но не и на Албания?

За нови условия или дата за договаряния единствено със Северна Македония, само че не и с Албания, пита в. "Вечер ".

Макар че е планувано решението за договаряния с двете страни да се вземе на 15 октомври в Люксембург, не е изключено на срещата на президентите и министър председателите на страните членки немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон да се опитат да реализират компромис.

Вестникът цитира организация Ройтерс, съгласно която са вероятни две решения - да се слагат спомагателни условия за започване на договаряния, или да се отделят Северна Македония и Албания и да се дефинира дата единствено за първата от тях.

В Македония може да се живее по-добре, показва в. "Слободен щемпел ". Това твърди министър председателят Зоран Заев, който написа във Facebook, че развиването на страната ще бъде по-бързо единствено в случай че младежите са ангажирани в нея.

"Северна Македония се трансформира към по-добро - тук може да се живее добре ", написа Заев в обществената мрежа.

Половината от жителите на Северна Македония считат, че казусът "Рекет ", който се отнася за изнудване на обвинени от Специалната прокуратура, не е причина за предварителни избори, написа в. "Независен весник ". Това демонстрира анкета на Института за политически изследвания в Скопие.

Според резултатите 44,7 % от жителите считат, че не би трябвало да се провеждат избори поради Рекет, 36,3 мислят, че са нужни нови избори, а останалите не са дали избран отговор. 38 % считат, че избрани хора в Специалната прокуратура са корумпирани, 37,9 - че прокуратурата е напълно корумпирана, а 9,5 мислят, че Специалната прокуратура работи професионално.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР