За нова вълна от руски атаки и експлозии срещу различни

...
За нова вълна от руски атаки и експлозии срещу различни
Коментари Харесай

Руска ракета удари жилищна сграда в Николаев. Атаки има и по други украински градове.

За нова вълна от съветски офанзиви и детонации против разнообразни цели в Украйна, оповестяват международните медии. Рано сутринта във вторник украинските управляващи рапортуваха за удари в градовете Киев, Кривой Рог, Днепър, Харков и Николаев. Това става единствено ден, откакто Русия нанесе удари с безпилотни самолети по няколко града в страната.

В южния пристанищен град Николаев съветска ракета е блъснала жилищна постройка и е унищожила изцяло едното ѝ крило, оставяйки след себе си голям кратер. Според очевидец, разговарял с Ройтерс, при нападението е умрял най-малко един човек. Това е една от три детонации, които са били чути там в ранните часове във вторник.

В град Днепър ударите са били ориентирани към енергийната инфраструктура, като са предизвикали " съществени вреди ", заяви в Telegram заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко.

Експлозии са били чути и в Харков. Там ръководителят на регионалната военна администрация споделя, че Москва нанася удари по града, както и по региона. Той е заповядал на жителите да останат в убежищата. Губернаторът на града съобщи, че " през днешния ден към 8:30 ч. врагът е изстрелял осем ракети по Харков от съветския град Белгород ", само че няма жертви.

Той заяви, че през последните 24 часа в района от обстрел са потърпевши трима възрастни хора и че " държавната работа за изключителни обстановки е обезвредила 1428 взривни предмета денем ". Държавният чиновник показва още, че " през миналото денонощие съветските окупатори от танкове, минохвъргачки, стволна и реактивна артилерия са обстрелвали обитаемоте места, ситуирани наоколо до контактната линия ".

 Това са следващите удари против Украйна - часове откакто Съединените щати предизвестиха, че ще подведат Русия под отговорност за военни закононарушения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР