За нова серия взаимни обвинения между служебния икономически министър Кирил

...
За нова серия взаимни обвинения между служебния икономически министър Кирил
Коментари Харесай

ДКК с нови обвинения към Кирил Петков

За нова серия взаимни обвинявания сред служебния стопански министър Кирил Петков и Държавната консолидационна компания заяви Българска национална телевизия.

Днес, в писмо до медиите,от ДКК упрекнаха Петков, че в несъгласие със закона е назначил без конкурс нови двама членове на Съвета на шефовете и е направил едноличен избор на двама изпълнителни шефове без да има решение за това от Съвета на шефовете. В отговор Кирил Петков съобщи, че няма нищо нелегално в дейностите му.

От ДКК настояват, че в случай че управлението на компанията пристъпи към осъществяване на решението за назначение на двамата нови самостоятелни членове на борда на шефовете без конкурс, може да понесат наказателна отговорност, тъй като нарушават закона за обществените предприятия. Посочват също, че изборът на изпълнителни шефове се прави с решение на Съвета на шефовете, а не както в тази ситуация - на принципала, в лицето на служебния стопански министър.

В Държавната консолидационна компания е имало тежки законови нарушавания, разяснява министър Кирил Петков по проблема и сподели, че всички назначения, които е направил, са изцяло законни.

Открити, по думите на министъра, са били безчет процедури без търг и конкурс, както и данни за непозволено раздадени, съгласно него, над 650 милиона лв. за недостроени и празни язовири.

" В момента тече конкурс, нещо което те не са загатнали. Тече конкурс за членове на борда. И по едно и също време с това назначих двама краткотрайно изпълняващи в борда, тъй като когато чувствате, че едни средства изтичат от страната и вие като добър притежател не можете да си позволите, просто чакате във времето всичките процедури да минат, до момента в който това нещо се случва ", сподели Петков.

Кирил Петков се закани да разгласи на следващия ден нови " застрашителни несъответствия ", които са се случвали в ДКК. Според него, хората от компанията, написали писмото до медиите през днешния ден, с право се опасяват, че ще бъдат освободени от постовете си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР