За нова мярка за подпомагане на семейства в неплатен отпуск

...
За нова мярка за подпомагане на семейства в неплатен отпуск
Коментари Харесай

НА ЖИВО В БЛИЦ TV! Държавата ще даде следната сума на родители в неплатен отпуск

За нова мярка за подкрепяне на фамилии в неплатен отпуск по време на изключителното състояние по отношение на разпространяването на COVID-19 у нас съобщи на брифинг в Министерския съвет министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Премиерът Бойко Борисов откри брифинга. "Позволете ми да ви кажем ограниченията, които сме взели за хора с действителни проблеми. Г-жа Сачева ще опише, аз ще обобщя ".

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева съобщи: "Разработихме последна мярка - опция за разпределяне на еднократна помощ за родителите в размер на 375 лв.. Тя ще се отпуска, когато двама родители или уединен родител употребяват най-малко 20 дни неплатен отпуск или когато не получават обществени помощи и са изчерпали опцията за заплатен отпуск ".

"Помощта ще е налична от идната седмица, най-късно вторник. Отделили сме към 20 млн. лв. за това. Идеята е за двучленно семейство да се вземат 610 лв., което е минималната работна заплата. Ние поддържаме работещите родители и тези, които нямат друга опция да получат средства, заради обстоятелството, че не могат да гледат децата си ", добави министърът.

Относно мярката 60/40, Сачева съобщи: "Само през вчерашния ден има общо 2016 подадени заявки за съвсем 30 хиляди служащи и чиновници. Това е за 9 дни. Така отговаряме на редица рецензии дали мярката работи или не. За трети следващ ден имаме и понижаване на броя на хората, които се записват като безработни ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР