За нова измамна схема на колекторски фирми предупреждава адвокат Десислава

...
За нова измамна схема на колекторски фирми предупреждава адвокат Десислава
Коментари Харесай

Нова измамна схема тръгна от колекторски фирми

За нова лъжлива скица на колекторски компании предизвестява юрист Десислава Филипова, която е ръководител на Европейския център за отбрана на правата на жителите, написа БНР. Събирачите на задължения стартират дело против човек, който не си е плащал сметки към телеком, топлофикация и така нататък, както и вноски към банка, след което техен представител се обажда на длъжника и му оповестява, че той е неговият „ длъжностен бранител “, назначен му от съда. Адвокат Филипова кометнира, че законът не планува по такива каузи да се назначават служебни юристи.

Мнимият длъжностен юрист предлага на длъжника да направи заплащане преди съдът да се е произнесъл, с цел да избегне осъждането за заплащане на спомагателни разходи.

Гражданският процесуален кодекс бе изменен в края на предходната година. Преди смяната банката трябваше да покаже в съда копие от счетоводната книга и единствено на това съображение се сдобиваше с изпълнителен лист, а длъжникът даже нямаше време да възрази и да изясни, че банката е качила лихвите. След смяната обаче, всеки заемодател, който желае да получи от съда заповед за наложително осъществяване, би трябвало да показа наложително контракта, а съдът да ревизира дали този контракт не е в ущърб на клиента, дали не съдържа неравноправни клаузи. В случай, че има такива клаузи или други нарушавания, съдиите отхвърлят да издадат заповед в интерес на кредитора.

Повечето хора обаче към момента не знаят, че законът ги пази. Точно с цел да заобиколят тази отбрана и да ви накарат да платите преди съдът да е разгледал заявката им, колекторските компании са измислили новата си скица за машинация, разяснява юрист Филипова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР