За нов вид измама, свързана с кражба на имоти, съобщиха

...
За нов вид измама, свързана с кражба на имоти, съобщиха
Коментари Харесай

Нова ало измама: Съдействат ти, докато ти крадат апартамента

За нов тип машинация, обвързвана с кражба на парцели, оповестиха от общината в Дупница. От там споделиха, че стара жена от града през днешния ден е алармирала, че е получила телефонно позвъняване на домашния си телефон от мъж, който се показал за чиновник на общинската администрация. Той се държал извънредно общително и след серия от въпроси, от които открил, че тя е притежател на апартамент, ѝ обяснил, че има неверно попълнена декларация за жилището, само че нямало проблем да ѝ спомага, с цел да не се разкарва до администрацията, с цел да "коригират " документите.

Малко по-късно последвала среща сред двамата, на която мъжът обяснил какви документи е належащо да подготви. Възрастната жена събрала целия набор от документи и решила вместо да чака повторното свързване с нея, да отиде напряко на място в Общината и потърси въпросният чиновник, с цел да приключат с "коригирането на грешката ".

Жената е посъветвана от чиновниците на Община Дупница да подаде сигнал в РУ-Дупница.
Предполага се, че става въпрос за опит за машинация с прекачване на жилище, а за "жертви " са търсени възрастни или самотноживеещи хора, споделиха от общинската администрация. От там показаха, че преди 4-5 години още веднъж е имало сходни опити за машинация с парцели.

Община Дупница припомня на всички поданици, че всевъзможни действия, свързани с документи, се правят в постройката на Община Дупница и сходни "услуги " отвън постройката не се правят и евентуално става въпрос за опит за машинация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР