За нов случай на домашно насилие над жена в България,

...
За нов случай на домашно насилие над жена в България,
Коментари Харесай

45-годишна пребита от съпруга си в Първомайско

За нов случай на домашно принуждение над жена в България, този път в Първомайско,  разказва нейният юрист в писмо до медиите. Случаят е от 30 юли, а на 8 август Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна отбрана по закона за домашното принуждение, откакто това е било поискано от юриста.

45-годишна многодетна майка от първомайското село Виница е била ударена в главата от брачна половинка си, в резултат на което е изпаднала в безсъзнание.  Причината за експанзията била проявена ревнивост.

Сигналът за упражненото принуждение е подаден от лекарите в първомайската болница, откакто потърпевшата е била прегледана. Тогава тя не е поискала да подаде тъжба. По-късно е изпратена в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив, където е оставена за лекуване. Направени са й пет шева на главата.

За потърпевшата жена се грижат роднините й, защото и след похищението брачният партньор й не спрял да я заплашва. По думите на задвоката, страховете от разпра са основателни, защото преди години, до момента в който съпрузите работели в Гърция, мъжът още веднъж пребил брачната половинка си, а тамошните управляващи взели съответни ограничения.
 И отново домашно принуждение: 30-годишен преби жена си
И отново домашно принуждение: 30-годишен преби жена си

Оказва се, че мъжът е осъждан

Припомняме, че по-рано в сряда през днешния ден Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 30-годишен мъж за нанесен побой над жена.

Случаят е от 6 август, когато в апартамент в столичния кв. " Дружба " обвиненият И.М. е удрял с ръце главата и тялото на потърпевшата, като й предизвикал лека телесна щета.

Оказва се, обвиненият е осъждан. Предвид опцията да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортиран иск в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.
 36-годишен преби и заплаши с ликвидиране жена в София
36-годишен преби и заплаши с ликвидиране жена в София

Мъжът е арестуван

Отделно, по случая " Дебора " окръжният съд в Стара Загора не пусна от ареста Георги Георгиев, упрекнат за  и отправените закани за ликвидиране против нея.

Решението е дефинитивно. С определението на съда се удостоверява

По време на съвещанието Петко Кънев, юрист на обвинения, съобщи, че " липсват данни за осъществено закононарушение ". По думите му се упражнява и медиен напън за задържането на Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР