За нормален живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и

...
За нормален живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и
Коментари Харесай

2504 лв. на месец са нужни на семейство за нормален живот

 За естествен живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са нужни 2504 лева месечно. Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за юни 2020 година

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 626 лева месечно. Парите са нужни за покриване на разноските за храна, за поддържане на жилището, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти за четиричленно домакинство.

Общо 67 % са семействата, които са с общ приход под нужните средства за прехрана на живот, откакто през същия интервал на 2018 година са 71,5 на 100, а 2019 година са 71 %. Все още всяко седмо домакинство от 10 живее с общ приход на човек под нужните средства за прехрана на живота.

28,5% от семействата са с общ приход на човек до 363 лева, което е формалната линия на беднотия за 2020 година Това са близо 2,65 млн. души. Отчита се леко понижение на каузи на бедните семейства по отношение на същия интервал на миналата година, когато са представлявали 30 %, само че се резервира на високи равнища.

38, 5 % от семействата са с общ приход на човек от линията на бедността до нужните средства за живот. Това са към 2,778 млн. души. Тази група също регистрира придвижване надолу, откакто през същия интервал на предходната година представляваше 41 %.

33 на 100 от семействата са с общ приход на човек над издръжката на живот – 626 лева В групата се обрисува позитивна наклонност при повишаване на обсега, който към този момент надвишава каузи на бедните семейства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР