За никой спортист на 37-годишна възраст не е лесно да

...
За никой спортист на 37-годишна възраст не е лесно да
Коментари Харесай

Впечатляващ Вавринка отрази 5 сетбола и повали 26-тия поставен в Индиън Уелс!

За никой състезател на 37-годишна възраст не е елементарно да се завърне на на най-високо равнище, когато е претърпял интервенция, само че Стан Вавринка наподобява твърдо решен да се бори за мястото си назад в елита. Швейцарецът отсъстваше над една година поради контузия в региона на левия крайник и в един миг беше отвън първите 300 в международната класация, само че през този сезон към този момент има два достигнати четвъртфинала и се завърна назад в топ 100.

През тази седмица пък ветеранът продължава да връща лентата обратно с изявите си на корта и през днешния ден изигра най-хубавия си мач отдавна насам, с цел да пречупи съпротивата на Миомир Кецманович със 7:6(8) 6:4. По този метод 3-кратният първенец от Шлема се класира за 1/16-финалите в Индиън Уелс за пръв път от 2019-та година насам, а в идващия кръг го чака конфликт с един всред Холгер Руне и Макензи Макдоналд.

Бившият номер три заигра на доста високо равнище още от първата точка и имаше ранен късмет да отмъкне съперниковото подаване, само че сърбинът се измъкна със серия от чудесно пласирани начални удари. 26-ият подложен обаче не можеше да откри неизменност в отиграванията си и постоянно пресилваше опитите си за завършващ удар, което разреши на Вавринка да се откъсне напред с 5:2 гейма. Тогава по-високоранкираният състезател най-сетне откри оптималния си темп на корта и очевидно надиграваше съперника си в дългите замени от дъното на корта, като в последна сметка изравни резултата и доближи до тайбрек. В него още веднъж превъзходството на Кецманович продължи с цялостни сили, само че той пропиля цели пет сетбола и опитният швейцарец откри метод да измъкне този толкоз оспорван сет.

Втората част също се развиваше извънредно равностойно и не изглеждаше невероятно да забележим още един съдбоносен 13-ти гейм, но внезапно тогавашният номер три влезе в безусловно непогрешим режим и не даде нито една точка на съперника си, откакто изостана с 3:4, с цел да си обезпечи място измежду последните 32-ма участници в надпреварата.

ALL HEART ❤️ saves FIVE set points in the opening tiebreak to defeat Kecmanovic 7-6 6-4 to continue his path into R3 in!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР