За никой от английските национали не бе лесно да говори

За никой от английските национали не бе лесно да говори ...

Кайл Уокър: Феновете отново обикнаха националния отбор на Англия.

За никой от английските национали не бе лесно да говори след снощната загуба от Хърватия с 1:2, след която "Трите лъва" се сбогуваха с мечтата да играят на финала на Мондиал 2018.

Въпреки това, Кайл Уокър застана пред журналистите и заяви, че се гордее с представянето на отбора и с всеки един от съотборниците си, тъй като са накарали целия английски народ отново да се вълнува от националния отбор на страната.

"Не сме доволни, но трябва да приемем загубата. На този турнир показахме характер и воля, с което сплотихме нацията. Английските фенове отново обикнаха националния отбор. Няма нищо по хубаво от това, когато хората те зачеркнат, ти да облечеш фланелката и да ги опровергаеш. Но ние не го правим само за тях, а и за нас самите. Да представяш собствената си страна е чест, която всички наши играчи споделят. Виждаме емоциите по лицата на хората, когато гледат Англия на полуфинал на световно първенство, а по-хубаво от това няма.

Винаги сме имали цели и често сме ги постигали, но този път искахме купата и нищо друго. Когато си на полуфинал, вече можеш да я усетиш, по един или друг начин. А когато Трипиър вкара гола, усещането бе сякаш пътят ни е предначертан. Сякаш ще направим нещо наистина специално.

Играх срещу Исландия преди две години и чувството беше много по-различно. И сега загубихме, но хората скандираха имената на футболистите и на селекционера. Те ни подкрепяха безрезервно. Това се промени и ние си го заслужихме. Футболът отново обедини нацията. Хората ходят по барове и празнуват, а това е идеята на играта.

Стана хубав турнир. Ние обичаме да играем, а феновете обичат да гледат. Жалко, че не се връщаме с купата, но се надявам някога и това да се случи", сподели Уокър. /topsport.bg

Източник: dnesplus.bg