За никого вече не би трябвало да е тайна, че

...
За никого вече не би трябвало да е тайна, че
Коментари Харесай

Колко пари правят големите компании от личните ни данни

За никого към този момент не би трябвало да е загадка, че фирмите от ранга на Фейсбук, Гугъл и Amazon вършат невъобразими облаги, с помощта на данните и статистиките, които събират за всеки от нас.

Следенето на това какво, по кое време и по какъв начин вършим в интернет разрешава на огромните компании да продават артикули за милиарди, единствено тъй като знаят тъкмо какво и по какъв начин да предложат на всеки консуматор.

Реалните облаги от търговията с сходни данни надминават тези, които се генерират единствено въз основата на реклами, само че хората, които знаят точните цифри и способи на облага от персоналната ни информация, са прекомерно малко.
 Снимка 430628

Това обаче може скоро да се промени, откакто през днешния ден двама американски сенатори внесоха предложение за нов закон, който би задължил главните играчи на пазара да споделят ежемесечно информация за облагите, които генерират от данните на потребителите си.
 Как Amazon подслушва домовете на милиони хора
Как Amazon подслушва домовете на милиони хора

И с каква цел

Според Марк Уорнър, някогашен губернатор на щата Вирджиния, Фейсбук и Гугъл генерират по към пет $ на месец от всеки консуматор, единствено въз основа на данни, отнасящи се до местоположението, фамилното състояние и възрастта на даден консуматор.

Реалната сума е доста по-висока, споделя Уорнър, само че за момента сходен вид информация е налична единствено за доста дребна група хора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР