За никого не е тайна колко вкусен е класическият италиански

...
За никого не е тайна колко вкусен е класическият италиански
Коментари Харесай

Ето как се прави любимото тирамису само с шепа продукти

За никого не е загадка какъв брой апетитен е класическият италиански десерт, наименуван тирамису. За приготвянето му са нужни само шепа артикули, само че пък за сметка на това усетът му може да остави дълготраен отпечатък в спомените.

Класическото тирамису се подготвя от бишкоти, напоени леко в кафе еспресо, яйца, вино, захар, ром (какао или марсала) и, несъмнено, типичното за него сирене Маскарпоне.

Този тип сирене е меко, консистенцията му прилича гъст крем, със блудкав усет. Казано с други думи – доста прилича сладка сметана.
В превод от италиански наименованието на този десерт значи „ Вдигни ме на крайници “, „ Ободри ме! “.
Вероятно се дължи на обстоятелството, че съдържа ободряващи съставки, каквито са кафето и какаото.

Несъмнено в Италия тирамисуто е един от най-популярните десерти. Може обаче да се сервира на всички места по света. С течение на времето рецептата на този типичен италиански десерт е била приспособена за пудинги, торти, сладоледи и какви ли не още разнообразия на десерти.

В някои вариации на тирамисуто кафето да вземем за пример може да бъде сменено със сок от малини, ягоди, лимон или пък шоколад. Можем единствено да ви уверим, че всички тези разновидности са необикновено вкусни и ще погалят сетивата на същинските ценители на сладките изкушения.

След като ви запознахме в резюме с историята на този апетитен десерт, можем към този момент да ви разкрием и продуктите, от които се нуждаете, с цел да си го приготвите.

Ето ги и тях:

1 огромен пакет бишкоти
5 с.л. пудра захар
200 мл течна сметана
300 гр. маскарпоне (можете да го замените със сирене Крема)
4 с. л. ром
2 ч.ч. студено кафе Еспресо
какао

Това е всичко, което ви е нужно, с цел да си приготвите това италианско сладко прелъщение. Приготвянето на този десерт не изисква някакви специфични умения, тъй че с него биха могли да се оправят даже и начинаещите домакини.

Първото нещо, което е належащо да извършите, е да разбиете сиренето Крема със захарта. За да получите по-гладка конструкция на крема, би трябвало да добавите и 1-2 с.л. сметана.

Бъркайте до момента в който стане корав крем.

В различен съд разбийте останалата сметана на сняг. След това я прибавете към крема, който направихте. В подобаваща паница (най-добре дълбока) изсипете рома и студеното кафе Еспресо. Топвайте в тази примес една по една бишкотите. Не ги дръжте да се напоят хубаво, а единствено за няколко секунди.

Наредете бишкотите на дъното на правоъгълна тава и разнесете крема върху тях. Направете по този метод няколко реда. Най-отгоре поръсете с какао или пък шоколадови стърготини.

Приберете десерта в хладилника да престои едно денонощие, след което можете да му се насладите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР