За никого не е тайна, че повечето употребявани автомобили се

...
За никого не е тайна, че повечето употребявани автомобили се
Коментари Харесай

Как да разберем, че километражът е превъртян

За никого не е загадка, че множеството използвани коли се продават на вторичния пазар с превъртят километраж. Автотърговците вършат това по разбираеми за тях аргументи - да покажат, че моторът и колата като цяло не са толкоз износени, макар, че в реалност това напълно не е по този начин.

Но във всяка кола има няколко неща, които въпреки и да не са очевидни могат да опишат доста за нея. Това още един път акцентира, че при покупката на автомобил, а на всевъзможни други артикули, човек би трябвало да е доста деликатен и да обръща внимание на дреболиите.

Затова, в случай че купувате " съвсем " нов автомобил с 30 000 километра пробег, огледайте освен показанията на арматурното табло, само че още няколко неща по колата.

Кормило

Повечето купувачи, оглеждайки салона на колата, която се канят да купят, или доста небрежно или въобще не поглеждат към кормилото. А би трябвало да огледате деликатно не е ли протрита централната му част, както и кръгът, който водачът държи в ръцете си.

Ако продавачът твърди, че пробегът на колата е единствено 25-30 000 км, кормилото на процедура ще е като ново. А в случай че има очевидни признаци, че е протрито и износено, то това е очевидно доказателство, че километражът е превъртян и то доста.

Педали

Единици обръщат внимание на положението на педалите. Самите те в множеството коли са железни, само че са покрити нормално с гума, върху която натиска и кракът на водача.

Ако продавачът твърди, че пробегът на колата е дребен, а педалите очевидно са протрити или имат дупки, през които прозира желязната основа, то вероятността да ви лъжат с километража е доста огромна.

Но тук има е една специфичност. Ако колата е карана най-вече в градски условия, където задраствъния като софийските не са необичайност, то бързото изхабяване на педалите е съвсем обикновено.

Тапицерията на седалките

Повечето купувачи обръщат по-голямо внимание на тапицерията на седалките спрямо кормилото и педалите. Това е обикновено тъй като седалките са огромни и сами се набиват на очи. Ако видите, че те са мощно протрити или даже прокъсани тук-там, това и твърдо доказателство, че колата има огромен пробег./auto.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР