За никого не е тайна, че повечето жени са адски

...
За никого не е тайна, че повечето жени са адски
Коментари Харесай

5 неща, които правим, за да сме красиви, но всъщност ни загрозяват

За никого не е загадка, че множеството дами са пъклен суетни. За да запазят младостта и хубостта си по-дълго, представителките на нежния пол се подлагат на всевъзможни смахнати и даже скъпи процедури. И до момента в който някои средства за разкрасяване в действителност работят, то други ни загрозяват и са нездравословни за здравето ни. В идващите редове ще изброим някои от тях:
1. Честото миене на косата
Миенето на косата е част от хигиената ни и рутинна процедура, с която да поддържаме гривата си чиста и добре завършена. Само че всекидневното миене може да повреди косата и скалпа ви. В резултат на това корените ще стартират да се омазняват, а краищата ще се цепят и заплитат. Дерматолозите считат, че е задоволително да мием кожата на главата един път на всеки 4-5 дни. Разбира се, всеки човек е със характерни потребности, тъй че за личен съвет би трябвало да се обърнете към коафьор или различен експерт.
2. Избелване на зъбите
Избелването на зъбите може съществено да навреди на зъбния гланц и да направи зъбите ви извънредно чувствителни и мъчителни при консумация на питиета и сладко. Веществата, с които се третират зъбите, с цел да бъдат избелени, допълнително пъти работят като киселина. Ако въпреки всичко желаете да се подложите на сходна разкрасяваща процедура, най-добре го направете в дентална клиника при експерт и платете нужната сума. Всякакви евтини домашни трикове за избелване на зъби като композиция от сода и лимон могат да съсипят зъбите ви.
3. Поставяне на декор дьо загар
Съвременните артикули вид декор дьо загар покриват съвършено кожата и са идеални за прикриване на недостатъци, само че не всяко момиче би трябвало да употребява сходни средства за грим. Ако сте в нежна възраст и кожата ви е здрава, по-добре използвайте единствено леки BB-кремове за цвят, само че не и декор дьо загар. Вторият артикул може да ви състари и даже да сътвори неравенства по лицето ви, когато се сложи излишно.
 3-те най-суетни зодии 3-те най-суетни зодии
Имате приятелки, които постоянно прекарват доста повече време пред огледалото, от останалите, нали? Те могат даже единствено да се оглеждат с ча...
4. Поставяне на серпантина за мигли
Никой не отхвърля, че красивите и гъсти мигли вършат женския взор хипнотизиращ и привлекателен. Носенето на серпантина, въпреки това, може да провокира съществени възпаления на очите ви и да докара до опадване на миглите. Веднъж подложен, този артикул съумява да доближи под клепачите и да се задържи там дълго време, без значение дали сте свалили грима си с почистващи средства. А в този момент си представете какво се случва в очите ви, когато носите серпантина ежедневно и години наред...
5. Боядисване на косата в изкуствен цвят
Жените обичат да опитват с косата си и да се боядисват в цвят, който е прекомерно отдалечен от този, с който имат по рождение. Но съгласно коафьорите най-вече ни отиват нюанси, които са близки до естествените ни дадености. Тоест, в случай че да вземем за пример сте с тъмноруса коса, 1-2 по-светли или по-тъмни нюанси ще ви отиват, само че не и гарвановочерна коса.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР