За никого не е тайна, че Майкъл Джордан получава извънземни

...
За никого не е тайна, че Майкъл Джордан получава извънземни
Коментари Харесай

Как Джордан унищожи Ню Йорк Никс с 13-годишни кецове и кървящи пети

За никого не е загадка, че Майкъл Джордан получава извънземни сили, когато стъпи на паркета в залата на Ню Йорк Никс - " Медисън Скуеър Гардън ". Например, забивката през Патрик Юинг в плейофите през 1991 година и рекордните 55 точки, които осъществя в едвам петия мач от завръщането си през 1995 година

Но няма по какъв начин да се не помни последното скърцане на кецовете на Ем Джей по паркета на най-известната спортна зала. На 8 март 1998 година Джордан излиза да загрее няколко часа преди дуела, а това е може би единственият път, в който настаняващата се аудитория смъква взор от тренировката на Въздушния, с цел да следи кецовете му - истинските 13-годишни Nike Air Jordan 1. Не ретро версията, а изцяло истинските от 1985 година

" Поради топлата му връзка с Ню Йорк Сити, Майкъл сподели, че ще направи нещо особено. Това особено нещо бе да носи истинските Air Jordan кецове ", споделя репортерът Ахмад Рашад.

Джордан разкрива в автобиографията си от 1998 година, че брачната половинка му е намерила обувките, до момента в който е правила пролетно разчистване. Първоначалният проект е бил Майкъл да носи маратонките единствено по време на загрявката, само че ги е обул и за дуела, защото от ден на ден и повече хора са почнали да ги виждат.

Развитието: Въпреки че носи кецове, които са му с един размер по-малки, Майкъл Джордан нанизва 42 точки на Никс в последния си дуел в именитата зала. Ем Джей даже признава след мача, че на огромната отмора петите му са кървели, само че не е желал да смъква кецовете.

" До полувремето петите ми кървяха, само че играех добре, не желаех да ги смъквам ", споделя Джордан в " Последният танц ".

Цялата статистика на Джордан сочи 42 точки, 8 битки, 6 асистенции, 3 отнети топки и пукотевица 17/33 за 43 минути на паркета. Булс пък печелят дуела със 102:89 след мощно второ полувреме. Скоти Пипън нанизва 25 точки, а Денис Родман взима нормалните си 20 битки, само че истинските Nike Air Jordan 1 на Майкъл крадат вниманието от всичко останало.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР