За никого не е тайна, че когато става въпрос за

...
За никого не е тайна, че когато става въпрос за
Коментари Харесай

Специалистите казват защо нямате желание за секс

За никого не е загадка, че когато става въпрос за секс, желанието в никакъв случай не е константа, изключително при нежния пол.
Често пъти можете да установите, че апетитът ви за скотски удоволствия може да се въздейства от настроението, равнищата на стрес и редица други аргументи. В идващите редове ще ви споделим кои са най-честите от тях:

Във връзката ви има неразрешени проблеми
Ако имаме вяра на една остаряла класика – няма нищо по-хубаво от секса след скандал. Но дали това в действителност е по този начин? Дори да употребявате физическата непосредственост, с цел да изгладите неразбирателстава си, не забравяйте, че по този метод вие не стигате до същината на проблемите. Разбира се, има и хора, за които кавгите и напрежението във връзката рефлектират върху желанието им за секс.

Нямате време
Когато сте подложени на прекомерно високи равнища на стрес, вие безусловно можете да усетите, че просто нямате време и не ви е до това. Може би тук е мястото да се споменем, че планирането на половия контакт може да е от изгода. “Не е непринудено, само че е по-вероятно да се случи ”, споделя специалистът по връзките Тери Орбух пред Women’s Health. Дори това да не ви звучи секси, постоянно можете да обърнете обстановката в своя изгода. Планирането на фамилиарност може да ви накара да очаквате с неспокойствие времето, което да прекарате дружно.

Бременна сте
Промяната в хормоналните равнища по време на бременност, могат да повлияят на либидото, като тук можем да приказваме за два случая – някои дами виждат по-голямо предпочитание, до момента в който при други то изцяло отсъства. Във всички случаи и двата разновидността са изцяло естествени и ще отшумят с времето.

Срамувате се
Ако сте възпитани по по-традиционен метод или пък в фамилията ви думата “секс ” е била мръсна и срамна, напълно допустимо е след време това да се отрази на половите ви взаимоотношения. Ако сте израснали, вярвайки, че сексът е нещо непристойно, това може да докара до невисок интерес към него. Можете да се опитате и да потърсите помощ от експерт психотерапевт и да разберете произхода на срама.

Тревожни сте
Чувството на тревога е напълно обикновено, само че в случай че го изпитвате за прекомерно дълги интервали от време, то може да се трансформира в хронично и да аргументи чувство за непрекъснато безпокойствие. Когато то се натрупа, можете да изпитате безспорна неспособност да се отпуснете, а половата интензивност може да ви се стори нещо не толкоз привлекателно и даже излишно.

Не изпитвате оргазъм
Разбира се, че оргазмът не е единствената причина, поради която да вършиме секс. Но от време на време тя може да бъде задоволително значима. Ако не усещате, че удовлетворявате потребностите си по метод, който води до кулминационна точка, можете да откриете, че се чувствате неудовлетворени и по-малко склонни за секс.

Партньорът ви минава през сложен миг
Ако индивидът, с който живеете минава през сложна житейска обстановка, това може да рефлектира върху вашето предпочитание за секс. Може би по този начин мислите, че го подкрепяте или пък смятате за безсрамно от ваша страна да мислите за секс в този миг. За предпочитане е да споделяте и да коментирате, в случай че нещо във връзката ви ви тормози.

Наскоро сте станали родители
Увеличаването на фамилията ви с още един член може да е колкото радостно, толкоз и предизвикателно събитие. Вероятно тялото ви ще наподобява по друг метод, ще имате непотребни килограми, стрии, белег от интервенция (ако не сте раждали по натурален път). Възможно е и да изпитвате съмнения в равнищата на хормоните, които могат да причинят промяна на настроенията и даже нараснала сензитивност. Знайте, че това са краткотрайни феномени и ще отшумят с времето и се уверете, че споделяте с колегата си това, което изпитвате.

Приемате противозачатъчни
Ако сте полово дейни и се пробвате да предотвратите бременност, евентуално приемате противозачатъчни препарати или употребявате някаква друга форма на контрацепция. Трябва да знаете, обаче, че това може да докара до странични резултати, един от които от време на време е намалено либидо.

Вие сте в токсична връзка
Не забравяйте, че е изцяло обикновено да откажете секс, даже на вашия непрекъснат сътрудник. Ако се чувствате принудени или подложени на напън да вършиме секс, подобен тип нездравословни взаимоотношения могат да бъдат причина за ниско либидо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР