За никого не е тайна, че Intel планира в близко

...
За никого не е тайна, че Intel планира в близко
Коментари Харесай

Дискретна графична карта на Intel ще видим през 2020 г.

За никого не е загадка, че Intel възнамерява в близко бъдеще да пусне на пазара дискретна графика. Миналата година в редиците на ръководството се причисли екс-ръководителя на Radeon Technologies Group, Раджа Кодури. Той оглави новообразуваното поделение Core and Visual Computing Group, а през април Intel съумя да привлече Крис Хук, по-рано заемал поста шеф по маркетинга в AMD.
Въпреки, че дейната фаза на създаване на новите дискретни GPU стартира относително неотдавна, Intel не пропусна опцията да притегли вниманието към себе си по време на конференцията SIGGRAPH 2018, публикувайки нов промо-клип. Голяма част от него е отдадена на напредъка на чипмейкера на графичната сцена. В края се виждат очертанията на дискретната графична карта, която се възнамерява да бъде пусната през 2020 година.



Изхождайки от показаните фрагменти, новият графичен адаптер на Intel ще бъде създаден във тип на пълноразмерна разширителна карта PCI Express x16 и ще има двуслотова охладителна система с центробежен вентилатор. За страдание все още липсват всевъзможни механически детайлности за устройството, даже и в промо-клипа.

Според наличната информация, в своите дискретни видеоядра, Intel ще употребява графичните архитектури Gen 12 и Gen 13, които получиха кодовите имена Arctic Sound и Jupiter Sound. Имайте поради, че към този миг в нейните процесори се употребява графика от поколението Gen 9.5, а в чиповете Cannonlake ще се срещнат iGPU въз основата на архитектурата Gen 10.

Освен това, напоследък, Intel стартира да отделя доста внимание на развиването на своя подбор от графични драйвери, което също е индиректно удостоверение за нейните скорошни проекти да излезе на пазара на геймърските графични карти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР