За никого не е изненада, че щандовете на премиум марките се

...
За никого не е изненада, че щандовете на
премиум марките се
Коментари Харесай

Множество новости от всички класове на “Автосалон София 2019”

За никого не е изненада, че щандовете на премиум марките се радват на най-голям интерес от страна на публиката на “Автосалон София 2019 ”. Което е и съвсем оправдано, защото всеки от представените на ревюто елитни брандове може да се похвали с впечатляваща експозиция от модели. На следващите редове ще ви разкажем съвсем накратко за най-съществените новости от Audi, Mercedes, Lexus в границите на Sofia Motor Show 2019.

На изложбената повърхност на Audi голямата премиера е тази на новото издание на модела A6 Allroad Quattro, който със своя увеличен клиренс, пневматично окачване и система за двойно предаване съчетава комфорта, пътното държание и елегантността на комби с функционалността на SUV. Появил се на пазара за първи път през 1999 година, през 2019 година Audi A6 Allroad Quattro към този момент е в своята четвърта генерация и чества 20-годишен юбилей. Не по-малко забавни експонати на щанда на марката с четирите пръстена на емблемата са динамичните дизелови TDI модели SQ5, SQ7 и SQ8, показани за първи път пред родната аудитория, расовият спортист RS 5 Coupe и, несъмнено, първия изцяло електрически автомобил на компанията – Е-Тron.

Mercedes от своя страна също може да се похвали с премиера от голямо значение за марката – един от най-луксозните всъдеходи в съвременното автомобилостроене – GLS. Моделът предлага най-доброто от марката по повод на технологиите и според от желанието на клиента може да бъде поръчан в изпълнения с шест или седем места в интериора. Голям интерес предизвикват също по този начин фейслифта на GLC и новите поколения на GLE и CLA. Несъмнено една от звездите на щанда на Mercedes e G63 AMG, който, както с визията си, по този начин и с техниката се нарежда измежду най-впечатляващите свръхмощни всъдеходи в света.

Японската марка Lexus съумя да докара за софийското ревю фейслифта на своя голям SUV модел RX напълно скоро след официалния му дебют. Важни за пазарното представяне на марката у нас са и новите модели ES 300h и UХ 250h. Седмото потомство на седана от D-сегмента ES от своя страна е първото издание на модела, представено на пазарите в Европейския съюз и България.

Както може да се чака, при производителите на по-масови автомобили също има цяла армада от новости, като тук накратко ще ви срещнем с тези от марките Volkswagen, Toyota, Hyundai, Mitsubishi, Suzuki и Jeep.

Освновен акцент на щанда на Volkswagen e фейслифт версията на един от най-продаваните модели от междинен клас в Европа – Passat, който е показан като седан и комби Variant. Наред с модернизираната си техника, автомобилът може да се похвали и с още по-рафиниран дизайн. Друг забавен експонат е модификацията V8 TDI на Touareg, който със своите 421 конски сили и 900 Нм има под предния си похлупак един от най-внушителните дизелови мотори на пазара. На другия завършек на спектъра по мощност, само че пък отличаващи се с изключителна успеваемост изпълненията TGI със задвижване на метан на основата на Golf Variant и Caddy.

Toyota залага на новото потомство на своя бестселър Corolla, който е показан и в трите си каросерийни осъществявания – хечбек, седан и комби. В ново издание са и моделите RAV4 и Camry – последният се завръща на европейския пазар след дълго отсъствие и впечатлява с модерна хибридна задвижваща технология, изискан дизайн и впечатляващо съотношение цена-качество. Нова е и версията Plug-in хибрид на Prius.

Hyundai може да се похвали с премиерната за България актуализирана версия на Ioniq. Моделът може да бъде поръчан в изцяло електрическа версия, самозаряден хибрид и Plug-in хибрид. Нова е и модификацията Hybrid на компактния SUV модел Kona.

Mitsubishi демонстрира на софийското изложение фейслифта на своя стилен SUV – ASX, който е третият най-продаван модел на марката. Изненадите обаче не свършват дотук – в тест драйв зоната може да бъде открита (отново премиерно за България) новата генерация на пикапа L200.

Основната тежест при Suzuki тази година се пада върху последователното въвеждане на технология от вида мек хибрид в цялата европейска гама на марката. Хибридната технология на Suzuki комбинира интегриран стартер-генератор и литиево-йонна батерия. Показаните на щанда Swift и Ignis вече са оборудвани с леката и компактна хибридна система.

Eдно от огромните имена в света на всъдеходите – американската компания Jeep, сподели за пръв път пред българска публика актуализирания модел от междинен клас Cherokee.

И още нещо забавно и цветно във входната част на Интер Експо Център – това е щандът на колегата на софийския автосалон – компания Лазурит 94. Това е българският сътрудник на химическия гигант BASF-Glasurit, който към този момент четвърт век пренася в нашите сервизи цветове и иновативни технологии за авторепаратура. Днес признакът на автобоите – Папагалът – е добре познат на всички в сектора с първокласното си качество. Към цветовите решения от Лазурит 94 прибавят съоръжение и технологии, оферират интегрирани услуги за автосервизи, оптимизират ефективността и процесите, внедрявайки цялостни решения за тях, провеждат специализирани образования и предлагат консултантски услуги за всички участници в авторепаратурния развой – автобояджии и автокаросерийни специалисти, мениджъри или собственици на автосервизи и други

Днес, 25 години след основаването си, Лазурит 94 към този момент разполага с най-модерен, лицензиран от BASF, международен тренировъчен център, посредством на който експерти от цяла Югоизточна Европа усъвършенстват и подобряват работата си.

Специално за посетителите на Автомобилен салон София тази година има и изненада – Satajet X 5500 Hippie – бутиков дизайн на последния автобояджийски пистолет. Супер новаторската технология този път е облечена с грабващ окото дизайн, който има и колекционерска стойност.

*Източник: Автосалон София 2019
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР