За никого не беше тайна, че Карлос Алкарас е един

...
За никого не беше тайна, че Карлос Алкарас е един
Коментари Харесай

След титлата в Мадрид: Карлос Алкарас се отказа от Мастърса в Рим

За никого не беше загадка, че Карлос Алкарас е един от най-хубавите играчи в света, само че конкуренцията в Мадрид ни докара до заключението, че евентуално младежът е в по-силна момента форма от всеки един състезател в ATP Тура. Испанецът имаше извънредно тежък път към трофея в испанската столица, само че беше хладнокръвен, побеждавайки поредно Рафаел Надал и Новак Джокович, а най-после преодоля съпротивата на миналогодишния първенец Александър Зверев. Неминуемо обаче младокът е генерирал сериозна отмалялост през миналите дни, тъй като трябваше да прекара общо 6 часа на корта в дуелите си против двете гореспоменати митове и несъмнено можем да оправдаем неговото решение да се откажа от към този момент почналия Мастърс в Рим, акцентирайки болежка в региона на глезена като публична причина за неговото отдръпване от идващото му съревнование.

Всъщност Алкарас към този момент разбра името на първия си противник, откакто през днешния ден Кристиан Гарин се класира за втория кръг на шампионата, но наподобява чилиецът ще има шанса да продължи напред без игра. Донякъде ощетен от обстановката може да се усеща Григор Димитров, тъй като нашият съотечественик се размина единствено с една позиция от опцията да бъде измежду поставените играчи и можеше да има надалеч по-благоприятна скица, в случай че 19-годишният играч беше взел по-рано решението си да не пътува до Италия.

Така Карлитос ще има разполагаем цели две седмици да се приготви по най-хубавия вероятен метод за идния втори " мейджър " шампионат за 2022-ра, а точно Ролан Гарос (16 май- 5 юни). Досега международният номер 9 е взел участие единствено един път в Париж и направи относително сполучлив дебют, достигайки до третия кръг през предишния сезон.

Carlos Alcaraz does the wise thing and will not play Rome next week.

He played seven tournaments the entire season till Roland Garros.

Scheduling like a top player despite the 19yo.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР