За независимостта и свободата, които дава планината е следващият репортаж.

...
За независимостта и свободата, които дава планината е следващият репортаж.
Коментари Харесай

С колело от Ком до Емине - да надминеш себе си

За независимостта и свободата, които дава планината е идващият репортаж. Планинският колоездач Борислав Йорданов преди дни сложи нов връх по маршрута от връх Ком до нос Емине. Имат ли граници човешките благоприятни условия?


Да надминеш себе си. Буквално. Да подобриш личния си връх. Там, в планината, където си най-свободен. А независимостта значи да зависиш от личните сили, от природата и от приятелите. 2 дни, 22 часа и 49 минути. Толкова време е задоволително на Борислав да премине 650 километра по билото на Стара планина от Ком до Емине, и да усъвършенства предходния си връх от това лято. Не се счита за воин.

Българска национална телевизия: Какво е чувството да направиш връх?
Борислав Йорданов - планински колоездач: Усещането е, че съм достигнал благоприятни условия, в които не съм вярвал, че аз ги владея. Това е за мен. А от страни несъмнено наподобява по напълно друг метод - ей, отлично, ти си минал за доста малко време Ком-Емине, няма по-бърз човек от мен, минал маршрута, даже и с мотори.
За целия поход Борислав спи единствено 2 часа. А с цел да стигне до дъно, би трябвало да преодолее провокациите на планината.

Борислав Йорданов: " Най-критичният миг за мен беше на Беклемето. Там е относително лек сектор, само че в главата се случват доста неща. Бях стигнал до такива моменти, в които халюцинирах, виждах всякакви неща на земята. В подобен миг си мислех по какъв начин да се откажа, само че нямах логичен мотив и взех решение, че до момента в който мисля, просто ще се движа.
Борислав ще продължава да пробва да надмине себе си.

Българска национална телевизия: Имат ли граница човешките благоприятни условия?
Борислав Йорданов: Човешките благоприятни условия имат граници и тези граници си ги слагаме ние. Не би трябвало да си ги слагаме ние, просто нямат граници, вярвайте в това!
Вярваме. Както имаме вяра и в планината, където хората са по-различни. Не споделят, че покоряват върховете ѝ, а покоряват своите. И са признателни, че ги е позволила до себе си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР