За незаконно строителство по ул. Граф Игнатиев сезираха прокуратура от

...
За незаконно строителство по ул. Граф Игнатиев сезираха прокуратура от
Коментари Харесай

Плащало ли се е за работа по Граф Игнатиев, когато официално се е почивало?

За нелегално строителство по ул. " Граф Игнатиев " сезираха прокуратура от неправителствената организация " Спаси София ".
НПО-то е открило, че почти в половината от дните, приети за неработни поради неприятни метеорологични условия по време на ремонта, се е работело. По този метод се заобикаля опцията за отбягване на глоба за закъснение. По калкулации на " Спаси София " тя би излязла общо 4,8 млн. лв.. Това значи, че е осъществявано нелегално строителство, щом се е работило във време, което публично е неработно, съобщи Борис Бонев, едно от лицата на " Спаси София ".
Бонев изрази опасения, че сумата за това строителство няма да бъде изплатена от евросредсвата, а ще бъде покрита от бюджета на София. Той упорства отговорност да поеме кметицата Йорданка Фандъкова.
Припомняме, че преди два месеца стана ясно, че районното министерство е наложило финансови корекции поради ремонта на " Граф Игнатиев ". Заради това Столична община апелира в съда. Санкциите поради " Граф Игнатиев " дотук общо са 400 000 лв., само че може да доближи 1 000 000 лв., сподели Йорданка Фандъкова тъкмо откакто се разбра за финансовите корекции. Не може да престанем да работим поради някои проектанти и майстори, които не се оправят, е тезата на Фандъкова, откакто беше запитана дали е удовлетворена от ремонта на " Граф Игнатиев ".
Припомняме, че през днешния ден, 11 юли, започва делото против някогашния зам.-кмет по превоза на София Евгени Крусев. Той е упрекнат, че е оказал помощ на изпълнителя на ремонта на " Граф Игнатиев " " Джи Пи Груп " да се облагодетелства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР