За незаконен път към защитен плаж, помагащ да бъде заснето

...
За незаконен път към защитен плаж, помагащ да бъде заснето
Коментари Харесай

Сигнал, че с новото си риалити Нова телевизия руши защитена територия в парк Странджа

За противозаконен път към предпазен плаж, помагащ да бъде снимано ново телевизионно риалити шоу алармира природозащитната организация " За да остане природа в България ".
Става въпрос за път към плаж " Листи ", който се намира в Природен парк " Странджа ". А продукцията, която се снима там, е новият формат на Нова телевизия " Игри на волята ", който в действителност се прави по лиценз от чужбина. Форматът прилича " Сървайвър ", а новината беше доказана пред Actualno.com от едно от лицата на " За да остане природа в България " - Тома Белев.
Според информацията, природозащитниците ще подадат сигнали до способените институции. А първата информация за протичащото се се появи в профилираната Фейсбук група " Да запазим Корал ". От видеозапис с телефон, оповестен в групата се вижда, че на плажа и в гората са ситуирани тоалетни и друга инфрасктруктера, в гората е изсечен нов път и излиза наяве, че фотосите занапред ще се организират, а наличието на жители е нежелателно.
Сподели с твоите другари
Сподели с твоите другари
" За да остане природа в България " напомня, че при започване на годината беше изработен опит да бъде предан чартърен " Липите ", един от последните незастроени диви плажове в Странджа. След цивилен напън и медийно внимание министърът на туризма анулира заповедта за отдаване чартърен на " Липите ". Това обаче докара до документален безпорядък с още два плажа - повече детайлности прочетете в този материал! Сега, съгласно природозащитниците, в естествения парк, в рамките на предпазена околност " Силистар ", въпреки всичко наподобява се правят тежки нарушавания и то от страна на продукция под шапката на медия. Пътят, прокаран с тежка техника в гората, е неприемлив съгласно режима на предпазената околност.
Природозащитниците считат, че нарушителят може да бъде да бъде глобен с санкция от 500 до 5000 лева за действието си според Закона за предпазените територии. Възможно е да се окаже, че има и нарушавания на Закона за биоразнообразието, защото територията попада и в предпазена зона от мрежата Натура 2000, а за момента няма информация за координиране на активността по този закон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР