За незабавна среща с министъра на здравеопазването настояват от Инициативата

...
За незабавна среща с министъра на здравеопазването настояват от Инициативата
Коментари Харесай

Майките на децата с увреждания са готови за протест, искат среща с Ананиев

За незабавна среща с министъра на опазването на здравето упорстват от Инициативата Системата ни убива. Поводът е нуждата от промяна в ТЕЛК.
„ Ние от Инициативата Системата ни убива всички, поискахме детайлни данни от регистрите на ТЕЛК с цел да създадем и свои разбори. Получихме два публични отговора, че не може да ни бъде предоставена анонимизирана информация от тази система. Това, несъмнено е цялостен парадокс. Очакваме и отговора на Министерство на здравеопазването на същото наше искане.
Поради неналичието на данни, на които да базираме разбора си, се позоваваме на същински случаи на хора, потърпевши при преосвидетелстване по разпоредбите на настоящата Наредба за Медицинската експертиза, съобщи БГНЕС.
Днес внасяме мнение от името на НГИ СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ в Министерство на Здравеопазването други виновни институции”, оповестиха в позиция Мая Стоицева, Весела Одажиева и Валентина Ташкова.
„ Настояваме този опит да бъде преустановен като несполучлив и да се прекратят опитите с нови опити върху живи хора и техните ориси. Настояваме за незабавно пускане на същинска промяна в ТЕЛК, и тази промяна да се осъществя с мисъл за хората и тяхното бъдеще.
Настояваме за незабавна среща с Министъра на опазването на здравето по отношение на настоящата Наредба за Медицинската експертиза и разгласяваме подготвеност за протестни действия”, споделиха още от Инициативата Системата ни убива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР