За нея усилено се заговори в Ловеч през последните седмици

...
За нея усилено се заговори в Ловеч през последните седмици
Коментари Харесай

Радина Банкова- с нов подход и енергия за възраждане на Ловеч*

За нея интензивно се заприказва в Ловеч през последните седмици – коя е Радина Банкова, с какво се занимава, кое съответно я е подтикнало да се кандидатира за кмет на общината на идните избори.       
„ Родена съм в Ловеч през 1969 година, тук приключих Профилираната езикова гимназия „ Екзарх Йосиф I “, а през 1992 година и специалността „ Международни стопански връзки “ в Университета за национално и международно стопанство в София – споделя Радина Банкова. – Още по време на следването си започнах работа във компания за произвеждане на дамско и мъжко облекло, а през 1995 година, откакто починаха родителите ми, се завърнах в Ловеч и поех управлението на фамилната компания . Беше ми доста мъчно, само че за всичко разчитах на служащите и експертите във компанията – те бяха моето семейство. Така е и до през днешния ден - построила съм един прелестен екип, на който мога да разгадавам, че ще се оправи с работата и в мое неявяване. “
Радина Банкова е ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на производителите и експортьорите на дрехи и текстил в България . Участва в работата на Европейската синдикална организация по проблемите, свързани с възстановяване изискванията на труд в производството, с неговото възнаграждение и успеваемост. Тя е ангажирана с работата по интернационалния план „ Домино “, обвързван с професионалното дуално образование в образованието. Фирмата й „ Крис модерно “ е сертифицирана по два интернационалните стандарта – за ръководство процесите на производството и качеството и за запазване на околната среда, обвързвано с разделното събиране на всички боклуци, имат и премия за съблюдаване изискванията на труд от Международна одиторска компания.
За нея сътрудниците й споделят, че е открит и диалогичен човек . С каквото се захване в работата си, го докарва до край. Тя е  борбен човек, работила е за доста дела, занимава се и с щедрост, само че не държи името й да се обявява. Банкова е добър управител – основава артикул, 99 % от който изнася в страните от Западна Европа, компанията й е на трето място в общината по брой на работни места.
Работният ден на госпожа Банкова продължава по 10 – 12 часа , държи персонално да поддържа контактите с комерсиалните си сътрудници, служащите й могат да се срещнат с нея когато и да е на работния ден, да споделят както индустриални, по този начин и персонални проблеми, да изискат съвет.
„ Винаги съм се стремяла при контактите си с хората да схващам всеки един от тях като 100 процентов притежател на положителното , давам късмет на всеки да изяви качествата си – споделя Радина Банкова. – Старателно прослушвам хората в разговор, търсейки зрънцето рационалност в думите и концепциите. Позитивен човек съм, една конфликтна обстановка може да ме ядоса най – доста три минути, след което не помня и не преставам напред. “
Радина Банкова е мощно и надълбоко обвързвана с Ловеч. Любима тематика за нея е историята на родния й град, както и книгите, свързани с историческото развиване на обособените страни. В свободното си време обича да се разхожда в градските паркове на Ловеч „ Баш Бунар “ и „ Стратеш “ и се ядосва, че някои от тях са занемарени и изоставени, а толкоз социална самодейност и сила е вложена в построяването им преди години. Повече от девет години е вегетарианка и напоследък със усърдие подготвя разнообразни природосъобразни ястия. На „ ти “ е с всички компютърни технологии, двата й телефона „ прегряват “ от диалози, чатене, изпращане и приемане на друга информация от доста краища на света. Шофира добре, даже има документ, който й разрешава да управлява транспортна компания.
Много хора в Ловеч  поддържат Радина Банкова в новото й амплоа – претендент за кмет на община Ловеч. Това са сътрудниците й от бизнеса, съучениците й от Езиковата гимназия, жителите, с които се среща и беседва във към този момент почналата предизборна акция. В нейно лице те виждат един успял  човек, който би управлявал общинската администрация с нов метод.
„ Ако преди 4 – 5 години ми бяха предложили да се кандидатирам за кмет на общината, може би щях да откажа, само че в този момент се усещам готова, с цел да направя нещо положително за съгражданите си, откакто съм се осъществила в своя бизнес – споделя Радина Банкова. – Осъзнавам, че градът ни е доста изостанал – и стопански, и в обществената сфера, налага се да се промени отношението към жителите, към бизнеса, към нежеланието на младежите и на цели фамилии да остават да живеят и работят в Ловеч. В  работата на общината  липсва мениджърски метод, няма управнически потенциал, няма нито един подписан контракт за обществено – частно партньорство. Ако незабавно не се създадат безапелационни промени в ръководството, след няколко години ще бъде доста късно за каквито и да са планове. Наложително е да се обединим всички дружно – ръководещи, жители, представители на бизнеса, да загърбим персоналните си ползи поради бъдещото положително развиване на града ни. “
Радина Банкова е безапелационна, че общината, без значение от лимитираните си финансови благоприятни условия, би могла да предложи стипендии на младежи – учители, лекари, както и от други специалности, които да се върнат в Ловеч след завършването на образованието си. Тук изрично могат да оказват помощ и компаниите в града, с цел да си обезпечат положителни експерти. Работата ме е научила, споделя тя, че най – скъпите вложения са вложенията в хората и в случай че не стартираме да ги вършим през днешния ден, на следващия ден към този момент може да бъде късно.
*Платена обява в границите на предизборната акция за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР