За неспазване на уговорките за хуманитарни коридори, осигурени за евакуацията

...
За неспазване на уговорките за хуманитарни коридори, осигурени за евакуацията
Коментари Харесай

Украински журналист: Не се спазват уговорките за коридори, стрелят по мирно население

За неспазване на ангажиментите за филантропични коридори, обезпечени за евакуацията на жители от Украйна, разгласи журналистът Аня Терзивец. Тя съобщи, че се стреля по спокойно население.

„ След втория кръг от договаряния имаше сделка за разкриването на филантропични коридори. Те обаче не се вършат по верния метод. Обявяват коридори, популацията стартира да се изтегля и стартират да стрелят по мирни хора. Появи се информация за 38 умряли деца в резултат на тези нападения”, изясни тя.

Припомняме, че в ранните часове на тази заран стана ясно, че семейство с деца е било убито от снаряд, до момента в който се е опитвало да избяга от обстрела в Киев.

По думите ѝ на фона на предизвестията от Украйна, че Русия се готви да нападне и Одеса, градът продължава да се отбранява съществено.

„ Тук има бойци и доста доброволци. Одеса няма да падне. Много малко са хората, останали в украинските градове, само че тези, които са тук, са подготвени да бранят страната си”, безапелационна е тя.

Единствените способи за евакуация са посредством проведените филантропични рейсове, добави Терзивец.

„ Последните 10 дни се намирам в придвижване, пробвам се да стигна до България, до Варна, с цел да бъда потребна на сънародниците си тук. Това е единствено краткотрайно. Към момента няма по какъв начин да бъда потребна в Украйна”, сподели още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР