За него казват, че актьорската професия е карма. Известен е

...
За него казват, че актьорската професия е карма. Известен е
Коментари Харесай

Христо Шопов: В едно семейство не може без уважение и компромиси

За него споделят, че актьорската специалност е карма. Известен е с функциите си в театъра, в български и задгранични продукции.

Христо Шопов влиза в НАТФИЗ от третия път. Признава, че това е щял да бъде последният му опит и той несъмнено се оказва сполучлив.

Споделя, че не обича празните диалози, само че този съумява да провокира ползата му. Причината - приказваме си за "Дървото на живота " - сериалът, към който Шопов има особено отношение.

Защо това е по този начин, по какво се разграничава с героя си Йордан и коя е обичаната му партньорка на сцената и в киното, разберете от изявлението с огромния български артист Христо Шопов на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

- Споделяте, че "Дървото на живота " е план, за който съжалявате, че е минал, а не Ви следва. Защо имате толкоз особено отношение към сериала?

- Въпрос на вътрешно чувство. Много одобрявам този сериал и работата ми с сътрудниците. За мен той в действителност е специфичен, несъмнено, доста одобрявам тематиката - това са едни от най-любопитните години в актуалната ни история.

- Представяли ли сте си сериала в трети сезон и по какъв начин щеше да наподобява той?

- Определено ще бъде с други герои. Доколкото знам има написан трети сезон, само че дали ще се реализира, нямам визия.

- Като фен аз намирам някаква голяма аналогия сред Вас и героя Ви Йордан. А по какво се различавате с него?

- Йордан е много краен и в патриотизма си, и в любовта си. Със сигурност се разграничаваме, само че аз доста го одобрявам. Това е една от функциите, в които съм взел участие с доста огромно наслаждение.

- Стрелбата е Ваше занимание, в "Дървото на живота " Йордан се слави като отличен стрелец. Трябваха ли Ви спомагателни тренировки?

- О, не! В киното това няма никакво значение. Разбира се, значимо е да знаеш по какъв начин да държиш оръжие.

- Кои съгласно Вас са поуките, които фенът може да извлече от сериала?
 Христо Шопов Христо Шопов
- Приятно ми е, че доста младежи харесват сериала. Разбира се, има и хора, които не го харесват, в България мощно се люби и ненавижда, само че това е обикновено. За поуките, това не е документален филм, който пресъздава точни събития. Да, има исторически обстоятелства, само че въпреки всичко това е драматургия, не история.

- "Дървото на живота " споделя историята на едно огромно семейство, което се разрушава, когато губи своя "водач ". Вие също имате огромно семейство, кое съгласно Вас е значимото изискване то да остане сплотено?

- Компромисите и взаимното почитание са двете неща, без които едно семейство няма по какъв начин да просъществува. Понякога има неща, които би трябвало да приемеш даже да не харесваш, в името на това да останете дружно.

- Казвате, че не обичате празните диалози, а с кого водите най-приятните си такива?

- С близки хора, само че не постоянно, тъй като в случай че си говорите постоянно, си омръзвате.

- Влизате в НАТФИЗ от 3-ия път, това демонстрира какъв брой твърдоглав сте бил в желанието си да станете артист. Защо толкоз искахте да вършиме това?

- Това щеше да е последната година, в която аплайвам. Тогава попаднах на проф. Елка Михайлова, на която ще бъда признателен постоянно. Тя е моят първи преподавател и на нея дължа доста. В противоположен случай може би щях да се занимавам с нещо друго - да изучавам право или медицина, може би щях да стана полицай (смее се).

- Коя е обичаната Ви партньорка в киното и в театъра?

- Най-важното изискване да ти се получат нещата е против теб да имаш сериозен сътрудник. Аз имам щастието да работя със страхотни актриси. Ако приказваме за "Дървото на живота ", където ми партнира Луиза Григорова - тя съгласно мен е доста, доста добра актриса.

Също по този начин Александра Лопос в същия сериал, Мария Каварджикова, Койна Русева. Въобще прелестни актриси.

В театъра работя с две дами, с които сме снимали и в киното, това са Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас и се усещаме доста добре дружно.
 " Всичко или нищо " 2018
Гледайте Христо Шопов в сериала "Дървото на живота " всяка вечер от 21 ч. по NOVA.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР