За недостатъчно пространство в клетката на тигъра в Зоопарка във

...
За недостатъчно пространство в клетката на тигъра в Зоопарка във
Коментари Харесай

Гражданин се оплака от тясната клетка на тигъра в Зоопарка във Варна

За незадоволително пространство в клетката на тигъра в Зоопарка във Варна, алармира жител до Регионалната ревизия по околната среда и водите през октомври, научи Moreto.net.

Според екоекспертите обаче сигналът е безпочвен, защото хищникът се отглежда в клетка с външна повърхност от 60 кв.м, височина 3 м и 2 бр. вътрешни пространства с обща повърхност 16,48 кв.м, при минимални условия - 40 квадрата открита и 25 квадрата закрита повърхност, както и височина от 3,5 м за развъждане на два броя животни.

В началото на тази година стана ясно, че варненският зоопарк планува ремонт на бранш " хищници ", където се намират тигърът и лъвовете. Неотдавна шефът на зоокъта изясни за Moreto.net, че техните кафези са от 60-е години на предишния век и от този момент не е правено никакво възобновяване. С идния ремонт, който не е ясно по кое време ще стартира, поради закъснение на процедури по публични поръчки, планува клетките на хищниците да бъдат разширени, както и тези на маймуните. Наред с тях ще бъде актуализирана и входната зона, която ще включва павилион за продажба на сувенири и нова зона за отдих с детска площадка.

Средствата са обезпечени посредством заем от Регионалния фонд за градско развиване " (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA и са на стойност 1,2 млн. лева /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР