За най-свирепия режим насред десетилетните проблеми с водата се готви Омуртаг.

...
За най-свирепия режим насред десетилетните проблеми с водата се готви Омуртаг.
Коментари Харесай

Омуртаг се готви за воден режим "Час има, 10 дни няма"

За най-свирепия режим посред десетилетните проблеми с водата се готви Омуртаг. Някои елементи на града ще имат вода за час, а сред 7 и 10 дни няма да имат. Причината е синоптичната прогноза, която не планува превалявания в идващите две седмици в региона на карстовия извор " Кипилово ". Не валя и след юни. Водоснабдяването се реализира точно от каптажа.

Проблемите се точат от към 1980 година Режим има непрекъснато, като през лятото и есента е много тежък. Освен зависимостта от преваляванията, бедата е и в съвсем напълно компрометираната водопреносна мрежа. През последните години бе сменена една дребна част от нея. Истински шокиращо е, че толкоз дълго време - включващо два разнообразни държавни строя - проблемите не бяха решени. Сега обаче се задава най-голямата рецесия, заради което жители събират подписка за незабавни ограничения и въвеждане на бедствено положение. За няколко дни тя събра необятна поддръжка.

Управителят на „ ВиК “ – Търговище Явор Миланов призна пред Българска телеграфна агенция, че ситуацията в Омуртаг е в действителност сериозно. Според него решението е в три стъпки: пълна замяна на вътрешната водопреносна мрежа, обезпечаване на различно подаване и реорганизация на въвеждащия тръбопровод. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР