За най-малко седем ранени полицаи по време на протестите в

...
За най-малко седем ранени полицаи по време на протестите в
Коментари Харесай

Протестите в САЩ: Ранени полицаи и призив за спокойствие

За минимум седем ранени служители на реда по време на митингите в Съединени американски щати заяви Би Би Си.

При конфликти в град Сейнт Луис (щата Мисури) са били простреляни петима чиновници на закона. Местната полиция е оповестила, че животът на потърпевшите е бил отвън заплаха.

Британската медийна корпорация заяви и за двама потърпевши пазители на реда в град Бъфало (щата Ню Йорк). Кола се е врязала в кордон, охраняващ демонстрацията. Полицаите са били прегледани и изписани от болница. Водачът на моторното транспортно средство е бил арестуван, уточни още Би Би Си.

За конфликти сред стачкуващи и пазители на закона е съобщила и полицията в Сиатъл (щата Вашингтон). Демонстрантите са замервали служители на реда с камъни и други предмети, а чиновници на реда са отвърнали с водни оръдия и сълзотворен газ. На този стадий не е постъпила информация за потърпевши при конфликтите в северозападния американски град.

Трима служители на реда от български генезис са потърпевши при безредиците в Съединени американски щати

Властите в град Портланд (щата Орегон) от своя страна са декларирали, че снощната демонстрацията е минала умерено.

Повече от 40 града по цялата територия на Съединени американски щати са били обхванати от митинги, съпроводени със подиуми на принуждение. Демонстрантите са излезли по улиците, с цел да изразят своето неодобрение от гибелта на Джордж Флойд. Четиридесет и шест годишният негър гражданин на град Минеаполис (щата Минесота) е умрял откакто е бил измъчван от служители на реда.

Братът на Джордж Флойд – Терънс Флойд – на снощната акция е призовал участниците в митинга да запазят успокоение. "Аз не съм пристигнал тук, с цел да разрушавам. Ето за какво ви приканвам да се въздържате от принуждение ", е споделил той.

Джордж Флойд е погубен, само че в кръвта му са открити следи от опиати
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР